Çekişmeli yarış Akay Akbil’in

Çekişmeli yarış Akay Akbil’in

Kuzey Kıbrıs Otomobil Kulübü’nün organize ettiği KKTC Drift şampiyonası’nda yeni sezon, Gazimağusa 2.5 mil yolu üzerinde bulunan Tır Parkı’nda dün yapılan yarışla başladı.

A+A-

Kuzey Kıbrıs Otomobil Kulübü’nün organize ettiği KKTC Drift şampiyonası’nda yeni sezon, Gazimağusa 2.5 mil yolu üzerinde bulunan Tır Parkı’nda dün yapılan yarışla başladı. Avrupa’nın en önemli drift şampiyonası olan Drift GP’de hakem olan Niall Gunn, Antanas Kygoulis ve Olaf Commis’in görev aldığı yarışta çok hızlı ve teknik bir pist ortaya çıkarıldı.

Yarışa katılan 24 yarışmacıyı zorlayan pistte sürprizler yaşandı. Daha önce şampiyonluk yaşan 3 ismin son ikiye kalamadığı yarışın finalinde Akay Akbil ve Erdoğan Aşık mücadele etti. Zorlu rakiplerini bir bir eleyen ikili finalde çok çetin bir mücadele sergilerken sezonun ilk galibi Akay Akbil oldu. Akbil, 2bin TL’lik para ödülünün de sahibi oldu. Aşık bin TL ödül kazanırken, Özgem 500 TL’nin sahibi oldu.

Öğleden sonra yağmaya başlayan hafif yağmur ile daha da zorlu hale gelen yarışı binlerce seyirci takip etti. Günün üçüncüsü, çifte şampiyon Enver Haskasap’ı eleyen Halil Özgem olurken, Haskasap ufak bir hata yaptığı mücadelede dördüncü oldu.

Yakın Doğu Üniversitesi, Near East Bank, Near East Technology, Les Ambasadeurs, Döveç Group, Başman Group, Dorona Turizm, Park Palace, Girne Üniversitesi, Malpas Hotel, BigiBox, Cookies, Mobil 1, Mardo Ice Cream gibi kuruluşların destek verdiği yarışın beşincisi İbrahim Yücebaş, altıncısı Ahmet Öksüzoğulları, yedincisi Sinam Gazi ve sekizincisi Yusuf Acemoğlu oldu.

 

Sıralama;

1.Akay Akbil

2.Erdoğan Aşık

3.Halil Özgem

4.Enver Haskasap

5.İbrahim Yücebaş

6.Ahmet Öksüzoğulları

7.Sinam Gazi

8.Yusuf Acemoğlu

9.Kerim Beşok

10.İzer Özvurulmuş

11.Ömer Soyer

12.Güneş Alakan

13.Mehmet Çavuş

14.Önem Biçentürk

15.Bekir Özsusuzlu

16.Mehmet Akçen

17.Cafer Aracılar

18.Ahmet Bağrıaçık

19.Fahri Efendi

20.Ülkü Erçoban

21.Ali Kaçakbaflı

22.Tolga Reyhan

23.Özgür Dağkıranlar

24.Kürşat Güdül

Bu haber toplam 1640 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.