Çekişme sürüyor

Çekişme sürüyor

Bölgesel Terfi Müsabakaları (BTM) Ligi’nde 4’üncü haftanın karşılaşmaları tamamlandı.

A+A-

Bölgesel Terfi Müsabakaları (BTM) Ligi hafta sonunda yapılan karşılaşmalarla birlikte dördüncü hafta tamamlanmış oldu. 7 grupta oynanan 20 karşılaşmada toplam 66 gol kaydedildi. En çok golün 2’nci grupta atıldığı ligde 2. Grup’ta oynanan 3 karşılaşmada 15 gol kaydedildi.

 

Karadeniz 61 puan farkını düşürdü

BTM Ligi’nin en doğusundaki takımları oluşturan 1. Grup’ta geçtiğimiz haftaya kadar 3 maçtan da 3 galibiyet çıkaran Tatlısu Seracılar, 4’üncü hafta konuk olduğu rakibi Kumyalı’yı yenemedi. Kumyalı deplasmanında 0-0’lık skorla 1 puana razı kalan Tatlısu Seracılar puanını 10’a yükseltti. Karadeniz 61’in evinde Yeni Erenköy/Yeşiköy/Sipahi’yi 3-1 mağlup etmesiyle puan farkı 1’e düştü. Grupta farklı biten karşılaşma ise Yedikonuk – Ergazi karşılaşması oldu. Yedikonuk, rakibini 6-0’la geçti.

 

Çanakkale farka koştu

BTM Ligi 2. Grup’ta haftaya lider giren Çanakkale, sahasında Mutluyaka’yı 7-0’lık skorla geçerek bu haftada liderliğini sürdürdü. Çanakkale’nin hemen takipçisi olan Yıldırım’da 4’üncü haftada hata yapmadı ve Güvercinlik karşısında 2-1 galip gelerek puan farkının oluşmasına izin vermedi. Grupta hem Çanakkale, hem de Yıldırım’ın 10 puanı bulurken, Civisil/Ötüken rakibi Yenişehir karşısında 3-2 galibiyet alarak puanını 7’ye yükseltti. 2. Grup, 4’üncü haftanın en gollü haftası oldu. Bu grupta 4’üncü hafta tam 15 gol atıldı.

 

Geçitkale doludizgin

BTM Ligi 3. Grup’ta Geçitkale doludizgin yoluna devam ediyor. Boğaziçi’ni konuk eden sarı lacivertliler, lider girdiği haftadan 3-1’lik galibiyet elde ederek 10 puana ulaştı ve liderliğini sürdürdü. Geçitkale’yi takip eden Görneç, 4’üncü haftada hata yapmadı ve takibini sürdürdü. Yeşil beyazlılar, Yarköy’ü 4-1 mağlup ederek gruptaki puanını 7’ye yükseltti. Grubun diğer karşılaşması Gönendere Şehit Salih Kulle ile Bahçeli arasında oynandı, Bahçeli rakibini 2-1 mağlup ederek puanını 5’e yükseltti. 

 

Çayönü liderliğe yükseldi

BTM Ligi 4. Grup’ta 4’üncü hafta sonunda Dilekkaya karşısında farklı bir galibiyet elde ederek Akıncılar/Vadili’nin de Dörtyol deplasmanında puan kaybetmesiyle liderlik koltuğuna yükseldi. Grup’ta hem Çayönü, hem de Akıncılar/Vadili’nin 7 puanı bulunuyor. Gruptaki diğer karşılaşma İncirli ile Pile karşılaşaması oldu, mücadele 2-2 sona erdi.

 

Yılmazköy ‘fark’ yarattı

BTM Ligi 5.Grup’ta Dikmengücü’ne konuk olan Yılmazköy, 6-0’lık farklı bir skor elde ederek 3’üncü sırada girdiği haftayı lider kapattı. Grupta, Karaoğlanoğlu, haftaya lider giren Dağyolu/Şirinevler karşısında 2-0’lık skor elde ederek, zirve inadını sürdürdü. Gruptaki diğer karşılaşma olan Ağırdağ – Pınarbaşı maçı da Ağırdağ’ın 3-1’lik üstünlüğüyle sona erdi.

 

Yeniceköy fırsatı iyi değerlendirdi

BTM Ligi 6. Grup’ta bilindiği üzere diğer gruplardan 1 takım eksik olduğu için bu grupta her hafta 2 maç oynanıyor. Haftaya lider giren Ortaköy, Gaziköy deplasmanında 1-1’lik beraberlik sonrası önemli 2 puan bıraktı. Takipçi konumunda bulunan Yeniceköy, konuk ettiği Alayköy’ü 2-0 mağlup ederek rakibinin puan kaybı yaşadığı haftada yakaladığı bu fırsatı iyi değerlendirdi.

 

Aydınköy zirvede rahat

BTM Ligi 7. Grup’ta haftaya lider giren Aydınköy, Zümrütköy karşısında elde ettiği 1-0’lık galibiyetle 10 puana ulaştı ve zirve yarışında bulunan tüm takımların puan kaybetmesiyle büyük bir avantaj elde etti. 4’üncü haftada Gayretköygazi ile Akçay’ın karşı karşıya maç golsüz sona erdi. Gruptaki Kalkanlı ile Serhatköy arasında oynanan maç ise 1-1’lik eşitlikle sona erdi. İki hafta üst üste en çok gol atan grup olan 7’nci grup, bu hafta en az gol atan grup oldu.

 

Dikkat çeken detaylar:

Maç sayısı: 20 maç

Gol sayısı: 66 gol

Maç başına gol ortalaması: 3.3

Dikkat çeken takım: Çanakkale, Yıldırım, Civisil/Ötüken, Geçitkale, Yılmazköy, Yeniceköy,

Aydınköy

 

btmpts.jpgbtmpts2-001.jpg

Bu haber toplam 2333 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.