Çekişme ‘Süper’

Çekişme ‘Süper’

K-Pet Süper Lig’de 5 haftalık dönemin ardından zirve ile en alt arasında 5 puan fark var

A+A-

YENİDÜZEN Spor Servisi

K-Pet Süper Lig’de beş haftalık dönem geride kalırken ortaya çıkan sonuçlar ligin çekişmeli geçeceğinin göstergesi oldu. Her takımın her takımdan puan alabileceği, favorilerin farklı mağlup olabileceği bir sezonun yaşandığı Süper Lig’de zirve ile son sıra arasındaki puan farkının 5 olması da heyecanın ilerleyen haftalarda aratacağının işareti oldu.

 

Zirve ile en son basamak arası fark 5 puan

K-Pet Süper Lig’de 5’inci hafta sonunda Gençler Birliği 9 puan ve averajla ilk sırada bulunurken GAÜ Çetinkaya ve Küçük Kaymaklı aynı puanla zirveye ortak konumdalar. Ligin son 4 sırasında bulunan Mağusa Türk Gücü, Baf Ülkü Yurdu, Gençlik Gücü ve Türk Ocağı ile ilk sıra arasında sadece 5 puanlık bir fark bulunuyor.

 

İki takım mağlup olmadı

Geride kalan beş haftalık dönemin ardından sadece iki takım mağlubiyet yaşamadan yoluna devam ediyor. Gençler Birliği ve Merit Alsancak Yeşilova 5 haftalık dönemde rakiplerine mağlup olmadı. Ligde henüz galip gelemeyen iki takım var. Bunlardan yine bir tanesi Merit Alsancak Yeşilova, diğeri ise şampiyonluk hedefi ile sezona giren Mağusa Türk Gücü.

 

Yeşilova’nın tüm maçları beraberlikle tamamlandı

Ligde ilginç bir detay daha yaşandı. Bu sezon K-Pet Süper Lig’e yükselen Merit Alsancak Yeşilova oynadığı 5 karşılaşmadan da beraberlikle ayrıldı. Henüz galip gelemeyen ve mağlup olmayan Yeşilova bir ilki yaşatıyor. Daha önce 2014 – 2015 sezonunun beş haftalık döneminde Yeni Boğaziçi, 2011 – 2012 sezonunda Türk Ocağı ve 2010 – 2011 sezonunda da GAÜ Çetinkaya 4 beraberlik elde etmişti. Yeşilova bu istatistikleri geride bıraktı.

 

Her takım gol attı, kalesinde gol gördü

Ligde her takım gol atarken kalesinde gol gördü. Beş haftalık dönem içerisinde en fazla gol atan takım 13 golle Yenicami olurken, Küçük Kaymaklı 12, Yalova, Lefke ve GAÜ Çetinkaya 11’er gol kaydetti. En az gol atan takımlar ise 5 kez fileleri havalandırdı. Yeni Boğaziçi, Ozanköy, Gençlik Gücü ve Türk Ocağı 5’er golle 5 haftayı tamamladılar.

 

İç sahada Kaymaklı ve Cihangir kayıpsız

Son olarak konuk ettiği Binatlı’yı 4-3 yenen Küçük Kaymaklı, oynadığı 3 iç saha maçını da galibiyetle tamamlayarak evinde henüz mağlubiyet yaşamadı. Cihangir de iç sahada oynadığı 2 maçı da kazanma başarısı gösterdi. Evinde henüz galip gelemeyen iki takım mevcut. Bu ekipler Binatlı ile Merit Alsancak Yeşilova.

 

Dışarda bir tek Ozanköy gol atamadı

Ligde mücadele eden 16 takımın tamamı da ev sahibi olduğu maçlarda en az 1 gol kaydetti. Dış sahada gol atamayan tek takım var. Ozanköy dış sahada oynadığı 2 maçta gol atamazken diğer takımlar en az bir kez rakip fileleri havalandırdı.

super-lig-puan-001.jpg

super-lig-ic-saha---dis-saaha-001.jpg

 

 

Bu haber toplam 2094 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.