Çanakkale’den unutulmayacak performans

Çanakkale’den unutulmayacak performans

Çanakkale, çıktığı 12 maçın hiçbirinde de yenilmedi

A+A-

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Birinci Lig’e yeniden terfi etmenin mutluluğunu yaşayan Çanakkale, BTM Ligi’nde önemli istatistikleri elde ederek yeni sezon öncesi dikkat çekti.

 

Ligi namağlup tamamladı

BTM Ligi 2. Grubu’nda mücadele eden Çanakkale, gruplarda çıktığı 10 karşılaşmadan 8 galibiyet alarak adından söz ettirdi. Yeşil beyazlılar, grup karşılaşmalarında sadece 1’inci ve 5’inci haftalarda berabere kaldı. 1’inci hafta Yıldırım’a konuk olan Çanakkale, sahadan golsüz beraberlikle ayrılmıştı. Ligin 5’inci haftasında ise Civisil Ötüken deplasmanından 2-2’lik sonuçla sahadan ayrılmıştı. Mağusa ekibi, çıktığı diğer 10 maçın tümünü de kazanmasını bildi.

 

Maçları gollü geçti

Çanakkale, sezon boyunca gerek grup maçları, gerekse Play –Off maçlarında çıktığı toplam 12 karşılaşmada 45 gol atıp, kalesinde 7 gol gördü. Yeşil beyazlılar, BTM Ligi’nde en çok gol atan ve en az gol yiyen takım unvanını elde ederken, sezon sonunda şampiyonluk yaşayan ekiplerden biri oldu. Mağusa ekibinin, hafta başına 3.75 gol ortalamasıyla oynaması dikkat çekti. Genç oyuncu Uvanç Recaioğlu’nun takıma katkısı da büyük oldu. Toplamda 21 gol atan golcü oyuncu, takıma direkt katkı sağladı.

 

Yeşilova’yı geçemedi

Girne ekiplerinden Merit Alsancak Yeşilova, hatırlanacağı üzere 2014-15 sezonunda BTM Ligi’nde mücadele etmiş ve sonrasında peş peşe terfi alarak Süper Lig’e kadar çıkmıştı. Yeşilova, 2014-15 sezonunda mücadele ettiği BTM Ligi’nde daha sonra kırılması zor bir rekora imza atmıştı. Yeşil beyazlı takım o dönem, nağmağlup olarak terfi ettiği ligde 82 gol atıp, kalesinde sadece 5 gol görmüştü. Merit Alsancak Yeşilova, o sezon hiçbir maçında yenilgi ve beraberlik almadan sezonu tamamlamıştı. 

 

Bu haber toplam 1951 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.