Çanakkale zoru başardı

Çanakkale zoru başardı

Birinci Lig ekiplerinden Çanakkale, Play-out mücadelesi sonrasında ligde kalmayı başardı.

A+A-

K-Pet Birinci Lig’in Mağusa ekiplerinden Çanakkale, Play-out mücadelesi sonrasında ligde kalmayı başardı. Geçtiğimiz sezon Bölgesel Terfi Müsabakaları (BTM) Ligi’ni şampiyon olarak tamamlayarak Birinci Lig’e yükselen Çanakkale sezona İbrahim Şeker başkanlığındaki yönetim ile Serkan Ekşici yönetiminde Önem Fenercioğlu ve Kemal Soybir’den oluşan teknik heyetle başlarken, ilk dokuz haftalık bölümde beklenen performansın gerisinde kalarak 4 puanla son sırada yer aldı.

 

Yakalanan çıkış

Yeni oluşuma giden Çanakkale, takımın başına teknik direktör Ahmet Ogan’ı getirirken, oluşturulan yeni teknik akdro 10’uncu haftada Görneç deplasmanında bir puan alarak göreve başladı. İlk yarı sonuna kadar 5 haftada 3 galibiyet ve 2 mağlubiyet alan Çanakkale, ilk devreyi 14 puanla 13’üncü sırada tamamladı.

Teknik direktör Ahmet Ogan’ın raporu doğrultusunda gerekli takviyelerin yapıldığı Çanakkale yoğun bir hazırlık dönemi ile ikinci devreye hazırlandı.

 

Zorlu maçlar

Ligi süreci içerisinde birlik beraberliğin sağlanması adına mental, psikolojik ve takım olma yolunda çok uğraş verdiklerini belirten Ahmet Ogan, Çanakkale’nin ikinci devrede zaman zaman maçlarda performans ve konsantrasyon kaybı yaşadıklarını belirtti. İkinci devreye iki beraberlik bir galibiyet ile başlayan Çanakkale’nin 4 hafta üst üste kaybettikten sonra çok daha zor bir sürece girdiğini belirten Ogan, kazanılan Gönyeli maçı ile lige yeniden döndüklerinin altını çizdi.

 

Sezonu 35 puanla tamamladı

Gönyeli, Göçmenköy ve Görneç maçlarının ligdeki kaderlerini belirleyecek maçlar olarak gördüklerini belirten Ahmet Ogan, iki maçı kazandıktan sonra Görneç ile son dakika golü ile berabere kaldıklarını, bunun ligdeki kader anlarından biri olduğunu ifade etti.

Ligde kalan 5 maçta alacakları puanlarla Play-out’a iyi başlamak istediklerini söyleyen Ogan, iç sahada 3 galibiyet, dış sahada da 2 galibiyet aldıklarını, ligin sonunda 35 puanla 13’üncü sırada yer aldıklarını belirtti.

 

Ogan: “Mucizenin adı Çanakkale”

Ogan, gelinen noktada Play-out karşılaşmalarının tümünün final niteliğinde, tam bir stres, kaygı ve gerilime dönüştüğünü belirtti. Play-out maçlarında çok iyi strateji belirlediklerini, ilk maçta B.Bağcıl ile berabere kaldıktan sonra Doğancı maçını kazanmayı başararak ligde kaldıklarını ifade etti ve “Çanakkale geçilmez” vurgusu’nu yaptı. 4 puanla son sırada aldıkları takımın zoru başararak 39 puan topladığını ve zoru başardığının altını çizen Ogan, inanılmaz bir mutluluk yaşadıklarını belirterek “Mucizenin adı Çanakkale” dedi. Ogan başkan İbrahim Şeker, yönetim, eski başkan ve yöneticileri, ana sponsorları Burçin Döveç ile bütün sponsorların yanı sıra teknik ekip, destek olanlar ve taraftarlarla futbolculara teşekkür etti.

Bu haber toplam 3006 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.