Çanakkale mercek altında

Çanakkale mercek altında

Çanakkale’de vücut analizi ve performans testleri yapıldı

A+A-

Birinci Lig ekiplerinden Dem’s Construction Çanakkale’de 17 Temmuz’da başlayan 1. hazırlık dönemi çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor.

Ligde zirveye oynayacak bir takım yaratmak için Çanakkale Türk Spor Kulübü başkanı Süleyman Can ve yönetimi yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdürürken, yapılan transferler ile de takım kadrosunu güçlendirilmeye devam ediyor.

Teknik direktör Ahmet Ogan yönetiminde çalışmalar sürerken, futbolcuların vücut analizi ve performans testleri yapıldı. Kadroda bulunan 26 futbolcuya diyetisyen Yasemin Öztinen tarafından vücut analiz kapsamında kilo-iskelet kası ağırlığı-vücut yağ ağırlığı-vücut yağ oranı-yağsız vücut ağırlığı ölçümleri yapıldı.  

 

Ölçümler yapıldı

Çanakkale A takımı oyuncularının gelişimini takip etmek amacıyla Minneola Beslenme & Sağlıklı Yaşam Merkezi’nde vücut analizi ve performans testleri gerçekleştirdi. Testler sezon öncesi, devre arası ve sezon sonu olacak şekilde planlanırken ay sonu gerçekleştirilecek olan kamp sonrası oyuncuların fiziksel check-upları yapılacağı belirtildi. Oyuncuların fiziksel özelliklerin tespiti, max-kuvvet ölçümü, fonksiyonel hareket analizleri ve esneklik ölçümleri yapılacağı, daha sonra ise 20 metre mekik koşu testi ve 30 metre sprint testinin yapılacağı belirtildi. Testler Fzt. Ali Baletti ve Dyt. Yasemin Öztinen öncülüğünde gerçekleştirilecek.

Dyt. Yasemin Öztinen tarafından vücut analizi kapsamında futbolcuların kilosu, iskelet kası ağırlığı, vücut yağ ağırlığı, vücut yağ oranı, yağsız vücut ağırlığını ölçüp değerlendirildi. Çıkan sonuçlara göre bazı oyuncular kontrol altına alındığı ve süreçleri yakın en takip edileceği açıklandı.

Bu haber toplam 627 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.