Büyük gurur! Erten’e ‘A Milli’ davet

Büyük gurur! Erten’e ‘A Milli’ davet

Basketbol hayatını Türkiye’de ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Anadolu Efes’te sürdüren Kıbrıslı Türk Erten Gazi, Türkiye A Milli Basketbol Takımı’na davet edildi.

A+A-

Temsilcimiz geçtiğimiz sezon elde ettiği başarıların ardından bu davetle büyük bir gurur daha yaşattı.

 

17 kişilik kadroda yer aldı

Türkiye Basketbol Federasyonu resmi sitesinde yer alan haberde Türkiye’nin FIBA 2023 Dünya Kupası Elemeleri B Grubu’nda karşılaşacağı Belarus ve Büyük Britanya maçlarının 17 kişilik kadrosu açıkladı. Kıbrıslı Türk Erten Gazi de 17 kişilik kadroda yer aldı. Erten’li Türkiye 22 Kasım pazartesi günü İstanbul’da toplanacak ve 25 Kasım Perşembe günü ülkemiz saatiyle 18.30’da Belarus ile karşılaşacak. Gruptaki ikinci maç ise 28 Kasım Pazar günü İstanbul’da Büyük Britanya ile oynanacak. Sinan Erdem Spor Salonu’ndaki karşılaşma ülkemiz saatiyle 19.00’da başlayacak.

erten.jpg

Elemelerin formatı

FIBA’nın açıkladığı formata göre gruplarında ilk üç sırayı alan takımlar bir üst tura yükselecek. Takımlar, ilk grup aşamasında topladığı puanları bir üst turdaki gruplara taşıyacak. Türkiye grupta ilk üç sırayı alması halinde A Grubu'nu ilk üç sırada tamamlayan ekipler ile eşleşecek. İkinci turdaki gruplarında ilk üç sırayı alan 12 ekip ise FIBA 2023 Dünya Kupası'nda mücadele etmeye hak kazanacak.

Bu haber toplam 862 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.