Busenaz Sürmeneli altın madalya kazandı

Busenaz Sürmeneli altın madalya kazandı

Kadınlar boksta 69 kiloda finalde Busenaz Sürmeneli, Çinli Hong Gu'yu 3-0 yenerek olimpiyat şampiyonu oldu. Sürmeneli, Türk boks tarihinde altın madalya kazanan ilk kadın boksör oldu.

A+A-

Buse Naz olimpiyat şampiyonu. Finalde Çinli Hong Gu'yu mağlup eden Busenaz Sürmeneli altın madalya kazandı. İlk raundu 4-1 kaybeden Türk milli boksör, ikinci raundu 5-0 kazandı. Son raundu ise 3-2 kazanan Busenaz Sürmeneli maçtan da 3-0 galip ayrıldı ve altın madalyanın sahibi oldu. Buse Naz Sürmeneli, olimpiyatlarda boksta altın madalya kazanan ilk Türk sporcu oldu. 

İlk rauntta tutuk olan Busenaz, beş hakemin sadece birinden tam puan alabildi. İkinci raunttun son 15 saniyesinde üst üste rakibine isabetli yumruklar atan Busenaz, bu sayede 5 hakemden de 10'ar puan alarak son raunda üstün girdi.

Son rauntta da üstün olan Busenaz Sürmeneli, maçı kazanarak altın madalyayı aldı ve tarihi bir başarı elde etti. Maç sonrası duygu dolu anlar yaşayan Türk milli sporcu göz yaşları içinde salondakileri selamladı.

Busenaz şampiyonluğunu ilan ettikten sonra kameralara "Dede sana söz vermiştim. Sözümü tuttum." dedi.

Karşılaşmayı TC Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da büyük bir heyecanla izledi. Kasapoğlu, maç sonunda Sürmeneli'yi tarih yazdığı için tebrik etti.

Bu haber toplam 929 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.