Burgul: Ailece maddi, manevi ne gerekiyorsa yapacağız

Burgul: Ailece maddi, manevi ne gerekiyorsa yapacağız

Yenidüzen Gazetesi Geleneksel 23. Yılın Spor Ödülleri’nde Buse Savaşkan’a Güner Burgul Özel Ödülü verildi

A+A-

Yenidüzen Gazetesi tarafından bu yıl 23’üncüsü organize edilen Yılın Spor Ödülleri kapsamında verilen ödüllerden bir tanesi de Güner Burgul Özel Ödülü oldu. Kısa süre önce kaybettiğimiz, ülke sporuna önemli katkıları bulunan Güner Burgul adına verilmesi kararlaştırılan ödül ise elit atletlerden Busa Savaşkan’a verilmesi kararlaştırıldı.

Çarşamba akşamı Kanal Sim ekranlarında canlı olarak yayınlanan ödül töreninde Buse Savaşkan Ukrayna’da şampiyonada olduğu için katılamazken teşekkürlerini iletti. Yayına katılan Güner Burgul’un oğlu Nazım Burgul, ailece Buse’ye ve bundan sonra ilgili sporculara maddi, manevi ne gerekiyorsa üzerlerine düşeni yapma kararı aldıklarını vurguladı.

 

Burgul: Güner hocamız adına ödül bahşetmeniz bizleri son derece gururlandırdı

Yayında konuşan Nazım Burgul, kısa süre önce kaybettikleri Güner Burgul’un adına böyle bir ödül verilmesi ile ilgili “Ne kadar teşekkür etsek az” dedi.

Yenidüzen Gazetesi’nin kendisinin ilk göz ağrısı olduğunu, 2007 yılında iki yıl köşe yazarlığı yaptığını hatırlatan Nazım Burgul, “Yılın Spor Ödülleri’nin 23’üncüsü, yani neredeyse yarım asırlık ödüller. Güner Burgul 1946 doğumlu. Bisikletin onursal başkanı. Özelde bisiklet, genelde tüm sportif branşlara emek vermiş, katkı koymaya çalışmış, hem sporun, hem eğitimin, hem sanatın, hem de kültürün farklı branşlarında çalışmış biri. 26 Aralık günü kaybettik. Bu tip gerçekleştirdiğiniz özel gecelerde de toplumsal hafıza adına büyüklerimizin, değerlerimizin tekrar dillendirilmesi, bizler için son derece önemli. Ne kadar teşekkür etsek azdır. Güner hocamızın adına da bir özel ödül bahşetmeniz bizleri son derece gururlandırdı” dedi.

 

“Ailece görüştük, maddi ve manevi üzerimize ne düşüyorsa yapacağız”

Buse Savaşkan’ın kısa süre önec 23 yaş altında Avrupa barajını geçtiğini, 1.86 ile kişisel rekorunu kırdığını hatırlatan Nazım Burgul, “İnşallah bundan sonraki süreçte 2024 Paris veya 2028 Los Angeles’ta Türkiye Cumhuriyeti’ni temsilen göğsümüzü kabartacak bir performans adayı. Bu tip ödüllerle onlara, bu kapalı toplumun sporcularına coşku ve heyecan verme adına sizlerin ödüllendirmeleri çok önemli. Bu noktada 23. yılındaki ödüllerde babamıza, atamıza da yer verdiğiniz için teşekkür ederiz. Biz ailecek görüştük, sevgili Buse için maddi, manevi üzerimize ne düşüyorsa, ne gerekiyorsa yapacağız. Bundan sonra da ilgili sporcuya da desteğimiz sürecek. Bize bu imkanı sağladığınız için çok teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 2937 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.