“Bu sıcaklarda futbol oynamak büyük risk”

“Bu sıcaklarda futbol oynamak büyük risk”

Göçmenköy Başkanı Ersan Karataş, yüksek hava sıcaklıklarında futbol oynananın büyük risk taşıdığını daha önce de belirttiklerini ancak KTFF’nin aldığı karara uyacaklarını belirtti.

A+A-

K-Pet Süper Lig ekiplerinden Göçmenköy’de Başkan Ersan Karataş, daha önce mevcut hava sıcaklıklarında futbolun başlamasına karşı olduklarını belirttiklerini, ancak son kararı veren Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’na uyacaklarını ifade etti.

Genç TV ekranlarında yayınlanan Kıral’ın Günlüğü programında açıklamalarda bulunan Ersan Karataş, takımın yaklaşık iki haftadır hazırlıklarını sürdürdüğünü, sıcaklarda futbol oynamanın büyük risk olduğunu belirtirken, maçlar başlamadan devletten katkıyı almaması halinde kulüplerin büyük sıkıntı yaşayacağını dile getirdi.

Karataş ayrıca özellikle ligde hedefi olmayan takımların dört dörtlük hazırlanmayacağı için çok dengesiz güçler olacağını ve ligin adil şekilde bitmeyeceğine inandığını ifade etti.

 

Karataş: “Bu sıcaklarda sporcuların başına çok kötü şeyler gelebilir”

“Halen bu sıcaklarda futbol oynamanın sakıncalı olacağı görüşündeyiz” diyen Göçmenköy Başkanı Ersan Karataş, “Virüs konusunda şu anda ülkemizde bir risk görünmüyor ama ilerleyen günlerde ne olacağı belirsiz. Bu sıcaklarda sporcuların başına çok kötü şeyler gelebilir. Oyunculara en ufak bir sıkıntı olması halinde zorlamayacağımızı söyledim. Sporcularımız da kulübün kendilerine sahip çıktığını belirterek 8 haftayı tamamlayacaklarını belirtti” ifadelerini kullandı.

 

“Katkıyı almazsak çok büyük sıkıntılar yaşayacağız”

Kulüplerin maddi yönden de büyük sıkıntılar yaşadığını söyleyen Ersan Karataş, “Devamlı kulüp başkanları ile görüşüyoruz. Maddi yönden kulüplerin sıkıntısı var. Aynı şekilde devlet tarafından yapılacak katkı ile ilgili olarak aldığımız duyumlarda sıkıntı olduğunu duyuyoruz” dedi. “Bu para ödenmezse büyük bir kaosa girilecek” diyen Karataş, “Şu da bir gerçek, spor federasyonları ilk katkılarını alması lazım ki biz futbolda ikinci katkıyı isteyelim. Belki 15-20 günü bir şekilde, anlayışla atlatacağız ama lig başlamadan katkıyı almazsak çok büyük sıkıntı yaşayacağız” dedi.

 

“Ligin adil biteceğine inanmıyorum”

Son sekiz haftanın adil olmayacağına inandığını belirten Ersan Karataş, “Özellikle hedefi olmayan takımlar dört dörtlük hazırlanmayacaklar. Bu açıdan ligin adil şekilde biteceğini düşünmüyorum” dedi. Karataş, “Bu ligde adaletsizlikler olacak ama oynayacağız. Çok dengesiz güçler olacak. O çıkmış, bu çıkmış bana göre bu dönemde önemi yok. Ama umarım öncelikle kazasız, belasız, sağlık problemi olmadan bitiririz” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 1290 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.