“Bu psikolojide devam etmek mümkün değildi”

“Bu psikolojide devam etmek mümkün değildi”

TFF 3. Lig ekibi Osmaniyespor’un ligden çekilme kararı almasıyla birlikte takımıyla vedalaşan ve adaya dönen Kıbrıslı Türk oyuncu Zihni Temelci, takımının “doğru” bir karar aldığına vurgu yaptı.

A+A-

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Kariyerine Türkiye’de devam eden ve yaşanan deprem felaketi sonrasında takımı Osmaniyespor’un ligden çekilme kararı aldığı Kıbrıslı Türk oyuncu Zihni Temelci SPORYENİ'ye konuştu, Osmaniye’de durumun “içler acısı” olduğunu söyledi.

Depremin gerçekleştiği gün Kıbrıs’ta olduğunu anlatan Temelci, takımda kimseye bir şey olmadığını ancak bu ortamda Osmaniyespor’un ligden çekilmekle doğru bir karar aldığını söyledi, “Bu psikolojide devam etmek mümkün değildi” dedi.

Hafta içinde oraya gidip takımıyla vedalaştığını aktaran Zihni Temelci, gelecek için ailesiyle değerlendirme yapacağını ve ona göre bir karar vereceğini de ifade etti.

“İki gün önce Kıbrıs’a gelmiştim”

Zihni Temelci, o günlerde sakatlığı bulunduğunu ve 4 Şubat tarihinde tedavi için Kıbrıs’a geldiğini, deprem günü de Kıbrıs’ta olduğunu belirterek, “şanslıydım” değerlendirmesini yaptı. Osmaniye’de çok can kaybı olduğunu ve durumun “içler acısı” olduğunu söyleyen Temelci, takımından kimseye bir şey olmadığını da ekledi. Takımının ligden çekilme kararının doğru bir karar olduğuna vurgu yapan Temelci, “Takımımızdan kimseye bir şey olmadı. Ama yakın çevremizden ölen birçok insan var. Haklı olarak ligden çekilme kararı alındı. Bu, doğru bir karardı. Bu psikolojide devam etmek mümkün değildi. Çarşamba günü eşyalarımı toplamak için Osmaniye’ye gittim. Durum gerçekten çok üzücü... Takım olarak toplandık ve vedalaştık” dedi.

“Oynamak istiyorum…”

Temelci bu sezon futbola oynamak istediğini de belirterek, yetkililerin kendisine yardımcı olmalarını talep etti. Temelci, “Bu sezon devam edebilirsem, oynamayı isterim. Ancak kurallardan dolayı oynamam biraz zor görünüyor. Umarım, bana biraz yardımcı olurlar. Sonuçta o korkuyu, psikolojik çöküntüyü hala daha yaşıyorum. Olmazsa da bireysel olarak çalışacağım. Tedavi sürecim devam ediyor ama 10 gün içinde yüzde yüz oynar hale gelirim” şeklinde konuştu.

“Sezon başı onu oturup ailemle değerlendirme yapacağım”

Geleceği hakkında da soruları yanıtlayan Zihni Temelci, şu anda ailesinin yanında olduğunu ifade ederek, önümüzdeki sezon nerede futbol oynayacağı konusunda net bir fikri olmadığını söyledi. “Sezon başı oturup ailemle değerlendirme yapacağım” yorumunu yapan Temelci, TFF 3. Lig ekibiyle sözleşmesinin devam ettiğinin de altını çizdi. 

 

Bu haber toplam 838 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.