“Bu ortamda daha fazla mesai harcayamaz duruma geldik”

“Bu ortamda daha fazla mesai harcayamaz duruma geldik”

Basketbolda Extend Büyük Erkekler Ligi ekiplerinden Koopspor ligden çekilme kararı aldı.

A+A-

Ligin ilk devresinde oynadığı beş maçın tamamını kazanarak liderlik koltuğunda bulunan Koopspor, ikinci yarının ilk maçı olan Pera Larnaka Gençler Birliği deplasmanına gitmeyerek ligden çekildiğini açıkladı. Ligden çekilme gerekçesi ise yabancı oyuncu Temur Rustamov’un bir süre önce Basketbol Federasyonu Ceza Kurulu tarafından serbest transfer hakkı ile istediği takıma olması kararı. Bu karar sonrasında Rustamov, Caesar Gençler Birliği’ne transfer olmuştu.

Koopspor Başkanı Talat Yalkut yaptığı açıklamada gelinen noktada federasyonun “Federasyonun hukuk dışı ısmarlama kararlarından dolayı maalesef bu ortamda daha fazla mesai harcayamaz duruma geldik” ifadeleri kullanıldı.

 

Yalkut: Aklıselim federasyon yöneticilerinin istifasını da bekliyoruz

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Koopspor başkanı Talat Yalkut, şu ifadeleri kullandı:

“Federasyonun hukuk dışı ısmarlama kararlarından dolayı maalesef bu ortamda daha fazla mesai harcayamaz duruma geldik. Bu karara göz yummak suça ortak olmak olurdu ve bu hukuk dışı yanlı yaklaşımlar artarak devam edecekti. Yakın zamanda kulüp yönetimin olarak bu süreçleri kamuoyu ile detaylı bir şekilde paylaşacağız. Federasyon asbaşkanı bile bu kararı yönetimin değil de yetkisi olmayan avukatlarının aldığını itiraf ettiği bir durumda bu durumdan haberi bile olmayan aklıselim federasyon yöneticilerinin istifasını da bekliyoruz. Federasyon ve kurullarının okudukları tüzüğü anladığı veya tüzüğün onların da anlayacağı bir duruma geldiği bir ortamda basketbola hizmet için görüşmek dileğiyle.”

 

Ligden çekilme yazısı

Konu ile ilgili olarak Koopspor, Basketbol Federasyonu’na Perşembe günü yazı yazarak ligden çekilme gerekçesini ise şu şekilde ifade etti: “Hukuka aykırı ve yasal mevzuatlar hilafına almış olduğunuz BF 232-24/69 sayılı ve 22/05/2024 tarihli kararınız ve hukuka aykırı tutumlarınızda ısrarcı olmanız nedeniyle KOOPSPOR olarak 2024 yılı “KKTC Basketbol Federasyonu EXTEND Büyük Erkekler Ligi”nden tüm haklarımız saklı kalmak koşuluyla çekildiğimizi tarafınıza bildiririz”

Koopspor’un ilerleyen günlerde konu ile ilgili olarak bir basın bildirisi yayınlaması veya basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.

Bu haber toplam 894 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.