Bu maçlara yürek dayanmaz

Bu maçlara yürek dayanmaz

AKSA Süper Lig ve AKSA 1. Lig’de Play out gruplarının son hafta maçları bugün oynanıyor.

A+A-

AKSA Süper Lig ve AKSA 1. Lig’de Play out gruplarının son hafta maçları bugün oynanıyor. Bugünkü karşılaşmalar sonunda hem Süper Lig, hem de 1. Lig’e veda edecek son takım belli olmuş olacak. Süper Lig’in Play out grubunda hafta içinde oynanan maçlar sonrası Yenicami ve China Bazaar Gençlik Gücü matematiksel olarak ligde kalmayı garantilemişti. 1. Lig’in Play out grubunda ise aynı hafta Geçitkale matematiksel olarak ligde kalmayı garantileyen tek takım olmuştu.

Süper Lig’in normal sezonunda Türk Ocağı ile Yeniboğaziçi, 1. Lig’e düşmüş, 1. Lig’in normal sezonunda ise Baf Ülkü Yurdu ile Girne Halk Evi, BTM 1. Lig’e düşmüştü.

Mağusa’da ‘Final’ maçı…

Süper Lig’de bu sezon Türk Ocağı ve Yeniboğaziçi’nin ardından küme düşecek olan 3’üncü takım bugün oynanacak Küçük Kaymaklı – Mesarya maçıyla belli oluyor. Bu maçın sonucuna göre hangi takımın lige veda edeceği belirlenecek. Mesarya’nın 1 puan önünde yer alan Küçük Kaymaklı’ya, bu karşılaşmada 1 puan alması bile yetecek ve lige veda eden takım Mesarya olacak. Mesarya’nın ligde kalması için ise rakibi Küçük Kaymaklı’yı muhakkak yenmesi gerekiyor. Mesarya, rakibini mağlup etmesi durumunda puanını 20’ye yükseltecek ve Küçük Kaymaklı 18 puanla lige veda eden ekip olacak. Karşılaşma, saat 17.00’de Dr. Fazıl Küçük Stadı’nda oynanacak. 

Gruptaki 2’nci hafta karşılaşmalarında istedikleri sonuçları elde eden ve matematiksel olarak ligde kalmayı garantileyen Yenicami ile China Bazaar Gençlik Gücü gruptaki son maçını önceki akşam oynamış, karşılaşma 1-1 sona ermişti. ­

11-018.jpg

1. Lig Play out grubu ateş hattı

Süper Lig’de olduğu gibi AKSA 1. Lig’de de lige veda eden son takım bugün belli oluyor. Play out grubunun son maçlarında Geçitkale – Ünimar Maraş ve Lapta – Ozanköy karşılaşmaları oynanacak. Grubun lider konumunda bulunan Geçitkale, hafta içinde oynanan 2’nci hafta maçları sonunda ligde kalmayı matematiksel olarak garantiledi. Grupta diğer 3 takımın da alınacak sonuçlara göre ligden düşme olasılığı bulunuyor. Şu anda grupta Geçitkale ve Lapta’nın 20, Ünimar Maraş’ın 19, Ozanköy’ün ise 18 puanı bulunuyor.

 

İhtimaller…

İki maçın oynanacağı 1. Lig Play out grubunda 1 puan bile ligde kalabilmek adına çok önemli bir duruma sahip… Geçitkale haricinde diğer 3 takım küme tehlikesi ile karşı karşıya… 3’üncü maçlar öncesinde grubun son sırasında bulunan Ozanköy, Lapta karşılaşmasında mutlak 3 puanı almak zorunda… Ozanköy’ün bu karşılaşmayı kazanması durumunda, Ozanköy küme düşmekten kurtulacak, diğer maçın sonucuna göre Lapta veya Ünimar Maraş lige veda eden takım olacak. Ozanköy’ün rakibini mağlup edememesi durumunda ise, sonuç ne olursa olsun, diğer maçın sonucuna da bakılmaksızın küme düşen ekip Ozanköy olacak.

İhtimaller şöyle:

(Ozanköy - 18 puan)

Ozanköy maçını kazanamaması durumunda her türlü sonuçta lige veda eder. (İhtimaller doğrultusunda Ünimar Maraş ile puanlar eşitlenirse, ikili averajda Ünimar Maraş’ın rakibine karşı üstünlüğü olması sebebiyle Ozanköy küme düşer.)

İki maçın da berabere bitmesi durumunda Ozanköy veda eder. (1 puan geride olur)

(Ünimar Maraş - 19 puan)

Ozanköy’ün Lapta’yı, Geçitkale’nin de Ünimar Maraş’ı mağlup etmesi durumunda lige veda eden ekip Ünimar Maraş olur. (1 puan geriye düşer)

Ozanköy’ün Lapta’yı mağlup etmesi, Geçitkale – Ünimar Maraş maçının da berabere bitmesi durumunda lige veda eden takım Ünimar Maraş olur. (Böyle bir ihtimalde Lapta ile Ünimar Maraş’ın puanı eşitlenir, ikili averajda Lapta’nın rakibine üstünlüğü bulunduğu için Maraş küme düşer.)

(Lapta – 20 puan)

Ozanköy’ün Lapta’yı, Ünimar Maraş’ın da Geçitkale’yi mağlup etmesi durumunda ise lige veda eden takım Lapta olur. (2 puan geriye düşer)

22-006.jpg


Maçların programı

Bugün
Süper Lig Play out Grubu
Dr. Fazıl Küçük Stadı
Küçük Kaymaklı – Mesarya (17.00)
Kerem Eran

1. Lig Play out Grubu
Mete Adanır Stadı
Lapta – Ozanköy (17.00)
Utku Hamamcıoğlu

Dörtyol Adem Nural Stadı
Geçitkale – Ünimar Maraş (17.00)
Osman Özpaşa

Bu haber toplam 618 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.