“Bu konudaki görüşümüz katiyen değişmeyecektir”

“Bu konudaki görüşümüz katiyen değişmeyecektir”

KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, KKTC MOK’ta bireysel üyelerin oy verme hakkı devam ettiği sürece federasyon olarak komiteye tescil yaptırmayacaklarını duyurdu

A+A-

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Başkanı Hasan Sertoğlu, KKTC Milli Olimpiyat Komitesi’nde (KKTC MOK) bireysel üyelerin oy verme hakkının devam etmesi durumunda federasyon olarak komiteye üye olamayacaklarını, bu konudaki görüşlerinin net olduğunu duyurdu.

KKTC MOK’un mahkeme süreçlerini tamamladığı ve tescil işlemlerini yaparak yasal zemine kavuşturduğunun duyulması sonrası Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Başkanı Hasan Sertoğlu, KKTC Milli Olimpiyat Komitesi ile ilgili açıklama yaptı.

 

Sertoğlu'nun açıklaması şöyle;

"Mahkeme sürecinin tamamlandığını öğrendiğimiz KKTC Milli Olimpiyat Komitesi’nin (MOK) yeniden aktif hale gelme çabaları ile ilgili olarak Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun görüşü kesin ve nettir. Bu bağlamda KKTC MOK genel kurullarında seçme hakkı dünyada olduğu gibi spor federasyonlarında olması gerekmektedir.

Söz konusu mevcut yapının yani genel kurulda bireysel üyelerin oy verme hakkının devam etmesi durumunda KTFF olarak MOK’a tescilimizi yaptırmayacağımızı bildirir, bu konudaki görüşümüzün katiyen değişmeyeceğini spor kamuoyuna duyururuz."

Bu haber toplam 3302 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.