“Bu kavga büyük olacak”

“Bu kavga büyük olacak”

KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, MHK Hakem Semineri’nde konuştu. Konuşmada Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile yaşanan mahkeme sürecine yönelik de açıklamalarda bulunan Sertoğlu "birlik-beraberlik" çağrısı yaptı, "Bu kavga büyük olacak" dedi

A+A-

“GEMİYİ TERK EDEN ŞİMDİ EDECEK”… Sertoğlu: “Bu yıl KTFF, Kıbrıs Türk toplumunun, belki de bizim hep beraber varoluş mücadelesi yapacağımız yıldır. Biz bir aileyiz. Bu aile, bu toplumun en büyük ailesidir. Bu gemiyi terk edecek olan şimdiden terk edecek, bu kavga büyük olacak. Ben her türlü mücadeleyi vermeye devam edeceğim.”

KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu hakemlere yönelik konuşmasına “Siz iyi niyetli olduğunuz sürece her türlü yanınızdayım. İyi niyetinizi de bozmadığınız sürece de hep yanınızda olacağımı biliyorsunuz” diyerek başladı. Bu yılın çok farklı bir yıl olacağını söyleyen Sertoğlu, “Birçoğunuz bunun farkındadır. Farkında olmayanlar da farkında olsun. KTFF başkanı olarak benim işim oturup beni idare edenlerin her yaptığını alkışlamak değildir. Benim başkan olarak işim yapılan yanlışları çıkıp söylemektir de. KTFF’nin toplumsal görevleri de vardır. Ben hayatımın her döneminde bu eleştirileri yaptım, yapmaya da devam edeceğim. İsteyen beğenir, isteyen beğenmez” dedi.

 

“Cumhurbaşkanı ile yaptığımız kavga çok değişik yerlere gidiyor”

“Cumhurbaşkanı ile yaptığımız kavgayı hepiniz biliyorsunuz. Bu kavga çok değişik yerlere gidiyor. Ben de filmin sonunda ne olacak, merak ediyorum” diyerek sözlerini sürdüren KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, “Ama bakın, biz çok büyük bir camiayız ve bu camianın içinde o kadar kişi var ki, o kadar fazla toplumsal destek var ki bize, hiçbir şey yapamayacaklar, göreceksiniz. Yeter ki biz birlik olmaya devam edelim” ifadelerini kullandı.

 

“Bu gemiyi terk edecek olan şimdiden terk edecek, bu kavga büyük olacak”

“Bu yıl soyunma odası öyleydi, bu böyleydi, sakın bu işlerle uğraşmayın” şeklinde konuşan Sertoğlu, “Bu yıl KTFF, Kıbrıs Türk toplumunun, belki de bizim hep beraber varoluş mücadelesi yapacağımız yıldır. Hiç kimse, kimseden kopmayacak. Türkiyeli, Kıbrıslı, lazı, kürdü beni ilgilendirmez. Bizim çatımız altında olan herkes tekdir. Biz bir aileyiz. Bu aile, bu toplumun en büyük ailesidir. BTM’siyle, kadınlarıyla, herkesiyle… Bu gemiyi terk edecek olan şimdiden terk edecek, bu kavga büyük olacak. Ben her türlü mücadeleyi vermeye devam edeceğim” dedi.

 

“Kimse kendi siyasi çıkarları için çıkıp bize laf söyleyemeyecek”

2002’de kulüp başkanı olduğunu, 2010 yılında da federasyon başkanı olduğunu, o günden bu güne çok mücadeleler yaptıklarını ve çok bedeller ödediklerini vurgulayan Hasan Sertoğlu, “Neden? Hep toplumun faydasına. Hayatımızın hiçbir döneminde kendi menfaatimizi düşünmedik. Bundan sonra da düşünmeyiz. Çünkü bize öğretenler öyle öğretti. Bize atalarımız, rahmetlik babamız öyle öğretti. Biz hayatımızı şerefimiz ve namusumuz için yaşarız. Para için değil. Menfaat için de değil, çıkar için de değil. Bundan sonra da böyle olacak. Bunu bizi idare edenler de bilecek. Kendi siyasi menfaat ve çıkarları için çıkıp bize, ona, buna laf söyleyemeyecek. Ben kendime söyletmem. Zaten bu kavga onun için çıktı” dedi.

 

“Beni kulüp başkanları göreve getirdi, sadece onlar götürebilir”

“Benim hiçbir makam ile hiçbir kavgam yoktur. Olamaz da” diyerek sözlerini sürdüren Sertoğlu, “KTFF, KKTC’nin en büyük, en etkili sivil toplum örgütüdür. Bu şekilde de devam edecek. Onun için bu yıl geçmiş yıllardan çok daha farklı olacak. Bu hafta, önümüzdeki hafta neler olacak, ben bilmem. 2010’da geldiğimde bir şey söyledim, aynı şeyi söylemeye devam ederim. Beni buraya kulüpler getirdi. 9 yıllık kulüp başkanıydım, takımım da liderdi. Futbol Federasyonu da battı, iflas etti. Hakemler futbol oynatmaktan vazgeçti. Çünkü ellerindeki çekler tefeciden geri dönerdi. Ben kulüp başkanıyken kulüpler toplandı, bana gel federasyon başkanı ol dediler. Çünkü gittiğimiz kulüpte de aynı şeyler olmuştu. Onu kurtardık diye gördüler herhalde. 2010’da önceden hiç kabul etmememe ve direnmeme rağmen sonradan kabul ettim ve KTFF başkanı oldum. Bugünlere geldik hep beraber. Hep aynı şeyi söyledim; beni kulüp başkanları oraya getirdi, sadece kulüp başkanları götürebilir. Başka hiçbir güç de götüremez” açıklamasını yaptı.

 

“İki hafta sonra belki de ligi de durduracağım”

“Bu yıl birlik, beraberlik ve mücadele yılıdır” diyen Sertoğlu, “İki hafta sonra belki de ligi de durduracağım. Belki de oynatmayacağım da. Beni bilirsiniz, geçmişte yaptım. Kulüpleri toplar, gene yaparım. Bu 3-5 gün içerisinde bizi idare edenlerle ciddi toplantılarımız olacak. Sonucu hep beraber göreceğiz” dedi. “Biz bir aileyiz, hepimiz aynı gemideyiz. Mücadeleden kaçmak, pes etmek yok” şeklinde konuşmasını sürdüren Sertoğlu, “Herkes hata yapabilir, hakemlikte hata var. Sorun değildir. Kötü niyetliler de olacak, kuyumuzu kazmaya uğraşacak olanlar da olacak. O işlerin üstesinden ben gelirim, rahat olun. Günün sonunda kulüpler de birliktir. Mücadeleyi birlikte verdik, onun için hep güçlü olduk. O yüzden bizi yıkamadılar. Çok yıkmak istediler, yıkamadılar. Mücadeleden korkan, mücadele etmek istemeyen bugünden gitsin. Hepinize başarılar, saygılar” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 949 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.