BU DERBİ BAŞKA DERBİ

BU DERBİ BAŞKA DERBİ

Doğan Türk Birliği ile Türk Ocağı, ‘Leymosun Derbisi’nde karşı karşıya gelecek

A+A-

‘LEYMOSUN DERBİSİ” HEYECANI… Süper Lig’in 23’üncü haftasında Doğan Türk Birliği ile Türk Ocağı derbisi oynanacak. Mazisi 1974 yılı öncesine de dayanan ‘Leymosun Derbisi’ yine nefes kesecek. Karşılaşma, Perşembe akşamı saat 20.00’de Mete Adanır Stadı’nda oynanacak.

 

OSHAN: “BU ÖNEMLİ MAÇI KAZANMAK İSTİYORUZ” … Doğan Türk Birliği teknik direktörü Caner Oshan; “Bu maç hem bizim için, hem de rakibimiz için çok önemli bir maçtır. Bu maçı kazanmak istiyoruz. Mücadelemizi o yönde vereceğiz” dedi.

 

DEDEKORKUT: “DERBİ GALİBİYETİYLE BAŞLAMAK ÖNEMLİ” … Türk Ocağı teknik direktörü Ahmet Dedekorkut; “Bu maç bizim için çok önemli bir maç. Derbi galibiyetiyle başlamak önemli. O yüzden, bu önemli maçı kazanıp, 3’üncü başlangıca moralli başlamak istiyoruz” dedi.

 

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Ülkemizde Coronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle 3 ay önce duran futbol ligleri Perşembe akşamı büyük bir derbi maçıyla başlıyor. Ligin 23’üncü haftasında Doğan Türk Birliği ile Türk Ocağı, Girne Mete Adanır Stadı’nda kozlarını paylaşacak.

 

Açılış ‘Leymosun Derbisi’yle olacak

Ülkemizde Mart ayının henüz başında Coronavirüs vakası görülmesiyle süresiz ertelenen futbol ligleri Perşembe akşamı kaldığı yerden devam ediyor. Uzun bir aradan sonra yeniden başlayacak olan Süper Lig’de açılış maçı önemli bir derbiye sahne olacak. ‘Leymosun Derbisi’ olarak nitelendirilen Doğan Türk Birliği – Türk Ocağı derbisi Perşembe akşamı saat 20.00’de Mete Adanır Stadı’nda oynanacak.

 

Derbinin geçmişi eskilere dayanıyor

İki ekibin mücadelesi 1974 yılı öncesine dayanıyor. 1974 yılı öncesinde Limasol’da yaşayan Kıbrıslı Türkler tarafından kurulan iki ekip de, kuruldukları günden bu yana ezeli bir rekabetin içerisinde yer alıyor. 1974 yılında Kıbrıslı Türkler adanın kuzeyine göç etmesiyle bu ezeli rekabet Girne’de de devam etti. İki ekibin son yıllarda oynadığı maçlar oldukça nefes kesiyor.

 

Oshan: “Önemli bir maç, kazanmak için mücadele edeceğiz”

Doğan Türk Birliği teknik direktörü Caner Oshan derbi maçı ile ilgili olarak YENİDÜZEN’e değerlendirme yaptı. Oshan; “Uzun bir aradan sonra futbola geri dönüyoruz. Bu geçen aranın ardından bizim için de anlamlı bir maça çıkıyoruz. Bu maç hem bizim için, hem de rakibimiz için çok önemli bir maç. İlk maçta son dakikada bulduğumuz golle maçın berabere bitmesini sağlamıştık. Bu maçı kazanmak istiyoruz. Mücadelemizi o yönde vereceğiz” şeklinde konuştu.

 

Dedekorkut: “Bizim için çok önemli bir maç”

Türk Ocağı teknik direktörü Ahmet Dedekorkut ise yaptığı değerlendirmede; “Ara sonrası müthiş bir maçla geri dönüyoruz. Bu maç bizim için çok önemli bir maç. Şu anda bu maça odaklanmış durumundayız. Derbi galibiyetiyle başlamak önemli. O yüzden, bu önemli maçı kazanıp, 3’üncü başlangıca moralli başlamak istiyoruz” dedi.

 

Derbi seyircili oynanacak

Coronavirüs salgınından dolayı maçların seyircili oynanıp oynanmayacağı düne merak konusuydu. KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, Başbakan Ersin Tatar ve Sağlık Bakanı Ali Pilli ile yaptığı görüşmenin ardından maçların seyircili oynanacağını açıkladı. Buna göre; ‘Leymosun Derbisi’ne bu maçta da ilgilinin yoğun olması bekleniyor.


EZELLİ REKABETTE SON 8 MAÇIN DETAYLARI

Üstün olan taraf yok

YENİDÜZEN, Doğan Türk Birliği ile Türk Ocağı arasında oynanan son 8 maçı irdeledi. İki ekip de son 8 maçta 3’er galibiyet aldı. 2 maç ise berabere tamamlandı. Siz konusu 8 karşılaşmada iki ekip de rakip kaleye 11’er gol gönderdi. Rekabetteki son 8 maçın golsüz tamamlanmaması da dikkat çekti.  

İşte rekabetteki son 8 maçın detayları;

ALINAN SONUÇLAR

2016-2017 sezonu

Türk Ocağı – Doğan Türk Birliği: 0-1

Doğan Türk Birliği – Türk Ocağı: 2-2

Kıbrıs Kupası

Doğan Türk Birliği – Türk Ocağı: 0-1

 

2017-2018 sezonu

Türk Ocağı – Doğan Türk Birliği: 1-3

Doğan Türk Birliği – Türk Ocağı: 1-4

 

2018-2019 sezonu

Türk Ocağı – Doğan Türk Birliği: 2-0

Doğan Türk Birliği Türk Ocağı: 3-0

 

2019-2020 sezonu

Türk Ocağı – Doğan Türk Birliği: 1-1

 

GOLLER:

1-15: 4 Gol

16-30: 2 Gol

31-45: 5 Gol

46-60: 3 Gol

61-75: 3 Gol

76-90: 5 Gol

TOPLAM: 22 GOL

 

KARTLAR:

Sarı kart: 44

Kırmızı Kart: 2

Bu haber toplam 2081 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.