BU DERBİ BAŞKA DERBİ!

BU DERBİ BAŞKA DERBİ!

Süper Lig’in 8’inci haftası yarın oynanacak 'Leymosun Derbisi’yle başlıyor

A+A-

Hüseyin KIRAL

K-Pet Süper Lig’in 8’inci haftası önemli bir maç ile açılıyor. ‘Leymosun Derbisi’ diye tabir edilen Türk Ocağı – Doğan Türk Birliği maçı yarın akşam Girne Mete Adanır Stadı’nda oynanacak. İki takımın da teknik direktörleri maç öncesinde YENİDÜZEN’e açıklamalarda bulundu.

 

Dedekorkut: “Leymosun Derbisi ülkenin en büyük derbisidir”

Türk Ocağı teknik direktörü Ahmet Dedekorkurt; “Bu maç, bana göre ülkenin tek derbisidir. Gerek seyirci potansiyeli, gerekse atmosfer açısından diğer derbi maçlarına göre daha iyi, bu maçı kazanarak çıkışımızı sürdürmek istiyoruz”

Türk Ocağı teknik patronu Ahmet Dedekorkut, yarın akşam oynanacak Leymosun Derbisi hakkında düşüncelerini aktardı. Tecrübeli teknik adam, yarın akşam oynanacak derbi maçının ülkenin en büyük derbisi olduğunu söyledi. “Bu maç, bana göre ülkenin tek derbisidir. Gerek seyirci potansiyeli, gerekse atmosfer açısından diğer derbi maçlarına göre daha iyi. Bu sezon lige çok iyi başladık, bu iyi görüntüyü bu derbi maçında sürdürmek istiyoruz. Doğan Türk Birliği maçında da kendi oyun felsefemizi sahaya yansıtarak ve kendi oyunumuzu rakibe kabul ettirmeye çalışacağız. İnşallah şans da yanımızda olur ve 3 puanı alan taraf biz oluruz. Remzi’nin yokluğu bizim için önemli çünkü çok formda olan bir oyuncu, zaten en skorer de oyuncumuz aynı zamanda. Bildiğiniz üzere oyuncumuz bu yıl asker ve bu yıl formda. Demek ki bazı oyunculara askere gitmek yarayabiliyor. Remzi’nin eksikliğini mutlaka hissedeceğiz ancak sonuçta sahaya 11 kişiyle çıkacağız. Tüm oyuncularımız da bu maç için hazırdır. Mehmet Uçar’ın sakatlığı var durumu maç saati belli olacak” dedi.

 

Oshan: “Sahadaki mücadelemiz kazanmak yönünde olacak”

Doğan Türk Birliği teknik direktörü Caner Oshan; “Leymosun Derbisi her zaman için çok önemlidir. Bu maçta kazanan her zaman moral ve motivasyon anlamında önemli bir avantaj elde ediyor. Biz bu maçı kazanmak istiyoruz. Sahadaki mücadelemiz kazanmak yönünde olacak”

Doğan Türk Birliği teknik direktörü Caner Oshan; yarın akşam Türk Ocağı ile Girne’de oynanacak derbi maçına çok iyi hazırlandıklarını söylerken, bu maçı kazanmak için sahada mücadele vereceklerini ifade etti.  Oshan; “Derbi maçına en iyi şekilde hazırlanıyoruz. Sakatlıklarımız devam eden, Çağrı, Salih’in aynı sıra geçtiğimiz hafta oynadığımız Cihangir maçında Koral ve Bayram kesin oynayamayacak. Hafif sakatlıkları bulunan Sercan ve Serhan’ın durumu da maç saati belli olacak. Özellikle geçen hafta mağlup olduk, her şeyden önce bu hafta kesinlikle kazanmamız gerekir. Çok gol kaçırıyoruz bunun farkındayız. Becericiksizlik desek bu 2-3 pozisyon olur. Bu, bence bir şanssızlıktır. Bizim en büyük eksikliğimiz goldür, Türk Ocağı maçında bu şanssızlığımızı kıracağız. Leymosun Derbisi her zaman için çok önemlidir. Bu maçta kazanan her zaman moral ve motivasyon anlamında önemli bir avantaj elde ediyor. Biz bu maçı kazanmak istiyoruz. Sahadaki mücadelemiz kazanmak yönünde olacak” şeklinde konuştu.

 

Derbinin geçmişi eskilere dayanıyor

İki ekibin mücadelesi 1974 yılı öncesine de dayanıyor. 1974 öncesinde Limasol’da yaşayan Kıbrıslı Türkler tarafından kurulan iki ekip de, kuruldukları günden bu yana ezeli bir rekabetin içerisinde yer alıyor. 1974 yılında Kıbrıslı Türkler adanın kuzeyine göç etmesiyle bu ezeli rekabet Girne’de de devam etti. İki ekibin son yıllarda oynadığı maçlar oldukça nefes kesiyor.

Bu haber toplam 1259 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.