“Bu davranış hepimize yapıldı”

“Bu davranış hepimize yapıldı”

Kuzey Kıbrıs Türk Futbol Antrenörleri Derneği (KKTFAD), Salı günü takımın başına getirdiği Teknik Direktör Mustafa Borataş ile bir gün sonra yolları ayıran China Bazaar Gençlik Gücü’nü kınadığını açıkladı.

A+A-

Dernek yönetimi adına Başkan Hasan Topaloğlu imzası taşıyan açıklamada uzun yıllar milli takım teknik direktörlüğü, derneğin Asbaşkanlık görevi ve düzenlenen antrenör kurslarından sorumlu Borataş’ın görevden alınış şekli ile ilgili olarak “Bu davranış sadece Borataş’a yapılmadı, hepimize yapıldı” ifadeleri kullanıldı.

Konu ile ilgili olarak yapılan açıklama şu şekilde:

 

“22. haftanın ardından China Bazaar Gençlik Gücü’nde görevinden istifa eden Derviş Kolcu’dan boşalan teknik direktörlük görevinde anlaşmaya varılan Mustafa Borataş’ı görev getiren China Bazaar Gençlik Gücü yönetiminin bir gün sonra kararından vazgeçerek Teknik direktör Mustafa Borataş ile yollarını ayırdığını açıklaması futbol camiasında derin bir üzüntü ve şok yaratmıştır.

Bu tür davranışların tasvip edilmesi mümkün olmayan ve onur kırıcı davranışlar olduğuna dikkat çekilerek, daha hassas davranılması gereklidir.   

Bu ülkede China Bazaar Gençlik Gücü camiası tüm kulüplerin taraftarları tarafından sevgi ve saygı duyulan, centilmenliği ile hep ön planda bir takım konumunda iken yapılan bu davranışın kendileri adına da çok olumsuz ve yakışıksız olduğunu gözler önüne serilmiştir.

Bir yönetim teknik adamını seçerken çok dikkat etmeli ve özellikle de bu şekilde onur kırıcı davranışlarla yollarını ayırmamalıdır.

Bizler KKTFAD olarak göreve geldiğimizden beri hocalarımızın SAYGINLIĞINI daha üst noktalara taşımak için yoğun bir şekilde çalışırken ve özelliklede futbol camiası içerisinde yer alan tüm paydaşları kucaklayarak hareket ederken China Bazaar Gençlik Gücü yönetiminin yaptığı bu onur kırıcı davranışı üzülerek karşılarken, en azından bir özür, bir mantıklı açıklama beklerken, 1 gün sonra ‘takımı daha iyi tanıyan bir hoca ile çalışmak istediğimiz için bu kararı aldık’ açıklamasına daha çok üzüldük.

1 gün önce Mustafa hocamızı göreve getiren siz değil miydiniz? Biri kafanıza silah mı dayadı?

Lütfen bu ülkede büyük emekler harcayan, en kutsal görevi yapan antrenörlerimize karşı biraz daha saygılı ve dikkatli olmaya davet ediyoruz.

KKTFAD yönetim kurulu olarak yine de bu talihsiz olayı ülkemizin en centilmen ve her zaman takdir edilen kulübüne mal etmek, ezmek, yıkmak, yerden yere vurmak istemiyoruz. Yarın o kulüpte yine bir üyemiz çalışacak.

Yaşanan bu çirkin, onur kırıcı davranışı şiddetle kınar, tekrarının herhangi başka bir kulüpte de olmamasını dileriz.

Diğer yandan kendi içimizde de bir özeleştiri yaparak görevde olan hocalarımızın gerek maçlarına giderek ya da takımlarda bulunan futbolcular ile temaslar kurarak görevde olan hocalarımızın yerine “ALTINI OYMA” operasyonları yapan veya yapmaya teşebbüs eden hocalarımızı da daha dikkatli olmaya davet eder, bunun da yukarda yaşanan olaydan çok bir farkının olmadığını üzülerek belirtmek isteriz.

Ülke küçük. Amacımız belli. Lütfen bir birimizi kırmadan futbolumuzu daha iyi noktalara taşımak için biz her türlü adımı atmaya varız. Herkesi daha dikkatli ve saygılı olmaya davet ediyoruz.

Mustafa hocamıza da bu üzücü olaydan dolayı geçmiş olsun der, bu ve bunun gibi davranışların her zaman karşısında, hocalarımızın da yanında olacağımızı belirtmek isteriz.

Bu davranış Mustafa Borataş’a yapılmadı. BU DAVRANIŞ TÜM ANTRENÖRLERİMİZE YAPILDI. BUGÜN ONA YARIN SANA DİĞER GÜN BANA…

Tekrardan herkesi daha dikkatli olmaya davet ediyoruz…”

Bu haber toplam 599 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.