“Bu daha başlangıç”

“Bu daha başlangıç”

Hentbol Federasyonu Başkanı Bahadır Ayhan, Gençlik Gücü’nün Kosova’da sergilediği performans ve temasların olumlu geri dönüşlerinden memnun

A+A-

Hentbol Federasyonu Başkanı Bahadır Ayhan, China Bazaar Gençlik Gücü takımının Kosova’da oynadığı hazırlık maçlarının yanı sıra uzun süre önce kurulan ilişkilerin vermiş olduğu sonuçlardan oldukça memnun. Federasyondan yapılan açıklamada Ayhan, çabaların karşılığını görmeye az da olsa başladıkları için mutlu olduğunu belirtirken, “Bu daha başlangıç” ifadesini kullandı, destek verenlere teşekkür etti.

 

Konu ile ilgili olarak Bahadır Ayhan’ın açıklaması şu şekilde:

“Tüm spor dallarında uluslararası maçlarda, maç öncesi seremoni yapılır. Dostluk maçları olsa dahi genel kural budur. Önce ülke bayrakları salonda yerini alır ardından takımlar ve hakemler sahaya çıkar sıralanır.

Sonra önce misafir ülkenin ardından ev sahibi ülkenin marşları çalınır.

Yıllarca gizli gizli, “aman kimse görmesin” diyerek, ya salonda kimse yok iken yada salonun hemen dışında takım halinde dizilerek, bayrağımızla fotoğraf çektirir dururuz. Ve çok yaparız bunu. Kendimizi inandırmak isteriz, bizde uluslararası arenanın parçasıyız diye. Antrenörler, sporcular o küçücük zaman diliminde mutlu olurlar gizli de olsa çekilmiş bayraklı fotoğrafla. Bambaşka bir duygudur. Gurur duyarsın, dünyanın bir parçası olarak görürsün kendini. Aslında bayrakla çekilmiş takım fotoğrafı siyaset değildir. Çok garip tarif edilemez bir duygudur sporcunun yaşadığın o an. Elbette ki “gazoz” turnuvalarına katılıp turnuvayı sanki dünya şampiyonası gibi gösterdiğimiz zamanlarda oldu, bayrak elimizde... Devletten para almak için.

Çok şükür ki artık çabalarımızın karşılığını görmeye az da olsa başladık. Bu sözlerimi hiç bir zaman unutmayın sevgili dostlar “Bu daha bir başlangıç” Bir bebeğin ilk adımı belki de emeklemesi.

Salondasın. Tribünlerde oturmuş takımları sahaya çıkmasını bekliyorsun. Bir an elinde KKTC bayrağıyla bir çocuk yürüyor takımın önünde. Ardından KOSOVA bayrağı diğer çocuğun elinde ev sahibi takımla sahaya çıkıyor. Hakemler çağırılıyor. Sporcuların isimleri tek tek okunuyor.

“Yok ya hayal görüyorum” dedim. Bir an istiklal marşımız çalmaya başladı. Şaşkın bakışlarla ayağa kalktım. Boş boş duygusal bir tebessümle Gençlik Gücü Hentbol takımı sporcularına baktım. Bağıra bağıra İstiklal Marşımızı söylüyorlardı. Tüylerim diken diken oldu. Öyle bir duygu seli ki yaşadığın kendini zor tutuyorsun ağlamamak için.

Peki bu nasıl oldu? Nasıl oldu da seremoni yapıldı?

SÜREYA SALÇİNİ... Tüm bunlar PRIZREN Kulüp başkanı cesur adam SÜREYA SALÇİNİ SAYESİNDE oldu. Kosova Hentbol Federasyon başkanı EUGEN SARACINI, Genel Sekreter IZET GJINOVCI’nin bizi anlamasıyla, verdikleri desteklerle oldu. ERGİN GROSHA, ŞABAN PAPİÇ, EROL CİGOL, MERGİM SHKRELİ, DARDAN GUCATİ, MÜJDAT KOVAC, SALAJDIN KRASNIGI, FERZO ABDULA ve adını sayamadığım tüm PRIZREN'li dostların sayesinde oldu. Onlara teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum.

Ligimizin şampiyonu Gençlik Gücü Hentbol takımı Kosova’da dostluk maçları oynadı. PRİZREN (1. Lig takımı), VELLAZNIMI (Süper Lig takımı) ve RAHOVECİ (Süper Lig takımı ve bu yıl Avrupa kulüpler kupası maçlarına katılacak). Oynadığımız üç dostluk maçında da aynı seremoni...

İlk iki maçı kazandı takımımız. Üçüncü maç ve en yorgun olduğumuz maç da RAHOVECİ takımıyla berabere kaldık. Müthiş bir başarı. Anlamlı ve tarihe geçen üç maç.

Gençlik Gücü Hentbol takımının Kosova'ya gitmesinde maddi desteğini esirgemeyen hem takımsal başarıda hem de KKTC hentbolunun tanıtılmasında önemli rol oynayan MAZHAR  GUJRATİ’ye teşekkür ederim. Takım antrenörü TURGUT KARAMANOĞLU ve Sporcularını başarılarından dolayı tekrar kutlarım.

Düşünün, kendi içimizde evcilik oynar gibi oynadığımız lig maçlarıyla, hentbolumuzu öyle geliştirdik ki izin verseler Avrupa da oynayacak düzeye çok kısa sürede geleceğiz.

Saygılarımla”

Bu haber toplam 1065 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.