“Bu bütçe ile basketbol olmaz”

“Bu bütçe ile basketbol olmaz”

Kıbrıs Türk Basketbol Kulüpler Birliği, 2024 yılı bütçesinde spora ve Basketbola yeterli katkının ayrılmadığını ve bunun arttırılması gerektiğini söyledi.

A+A-

Kıbrıs Türk Basketbol Kulüpler Birliği, 2024 yılı bütçesinde spora ve Basketbola yeterli katkının ayrılmadığını ve bunun arttırılması gerektiğini söyledi.

Kulüpler Birliği Başkanı Tahir Soyer’in yaptığı açıklamada, basketbolun Kıbrıs’ın kuzeyinde en çok sporcuya sahip ikinci büyük spor dalı olduğunu ifade ederek, bütçede Basketbol Federasyonu’na ayrılan bütçenin geçtiğimiz yıl %125 Enflasyon olmasına rağmen %80 oranında artırılmasının kabul edilemez olduğunu belirtti.

“Binlerce sporcu var”

Soyer, Basketbol kulüplerinin yaptığı çalışmalarla adanın kuzeyinde basketbol oynayan binlerce lisanslı sporcuya ulaşıldığını belirterek, basketbolun şu anda aktif 15 kulübü ve 12 kategoride 76 takımı ile en büyük ikinci spor dalı olduğunu söyledi. Soyer, basketboldaki gelişimle birlikte genç basketbol oyuncularının yurt dışına açılmaya başladığını da ifade etti.

“Bu bütçe ile olmaz”

Basketbol Federasyonu’nun 2022-2023 faaliyet yılında yüzlerce faaliyet yapmak için 2 Milyon TL civarında bütçe harcadığını ve bütçenin de eksiye gittiğini belirten Soyer, konuşulması gereken tutarın 2 Milyon TL’nin %125 artırılması olabileceğini, bunun bile mevcut durumu ancak koruyabileceğini ifade etti.  “Basketbol olduğu yerde durmuyor” diyen Soyer, “Tüm kulüplerimiz bu sporun daha da çok gence ulaşması için okullarda da çeşitli faaliyetlere katkılar koyarak, basketbolu okul sporlarında da en çok tercih edilen ikinci spor dalı yapmayı başarmıştır” ifadelerini kullandı.

“Daha çok maç için ayrılan bu bütçe yetmez”

Gençlerin kötü alışkanlıklardan korunması için de sporun önemli olduğunu belirten Tahir Soyer, Basketbol Kulüpler Birliği’ni oluşturan basketbol kulüplerinin birçok zorluğa rağmen binin üzerinde sporcuya hizmet ettiğini söyledi. Soyer, bununla birlikte sporcuların daha çok maç yapması ve uluslararası temas yapabilmesi için devlet bütçesinde spora ayrılan bütçenin dolayısı ile basketbola ayrılan bütçenin artırılması gerektiğini vurguladı.

“Adalet istiyoruz, ses vereceğiz”

Kıbrıs Türk Basketbol Kulüpler Birliği olarak “Adalet” istediklerini belirten Soyer, önümüzdeki günlerde basketbol camiasının güçlü bir ses vereceğini de sözlerinde ifade etti. Soyer konunun yeniden değerlendirilip adil bir sonuca ulaşılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 629 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.