BTM’den zirveye: Başarının adı Mesarya

BTM’den zirveye: Başarının adı Mesarya

2016 yılında kurulan Mesarya Spor Kulübü, 7 sezon sonunda BTM’den Süper Lig üçüncülüğüne uzandı

A+A-

Ülke futbolunun en üst liginde tarihindeki ikinci sezonu tamamlamak üzere olan Mesarya Spor Kulübü, kurulduğu 2016 yılından bugüne kadar başarı basamaklarını tek tek çıkarak Bölgesel Terfi Müsabakaları (BTM) Ligi’nden Süper Lig üçüncülüğüne uzandı, tarihi bir başarı elde etti.

 

Birinci Lig’e yükseliş ve düşüş

İlk olarak 2015 – 2016 sezonunda BTM’de mücadele eden Mesarya, o sezon sergilediği performansla BTM Play-off finali oynamış, ancak Mehmetçik’e uzatmada kalesinde gördüğü golle mağlup olarak Birinci Lig’e çıkma şansını yitirmişti. Ancak KTFF’nin liglerde yaptığı yeni düzenleme ile Birinci Lig’e çıkma şansı elde eden Mesarya, 2016 – 2017 sezonunda mücadele ettiği bu lige Play-out maçları sonunda tutunamayarak yeniden BTM’ye düşmüştü.

 

Yeniden Birinci Lig ve şampiyonluk

Mesarya’nın BTM’de yeniden mücadele ettiği sezon olan 2017 – 2018 sezonunda Kırmızı Grup’ta şampiyon olarak yeniden Birinci Lig’e yükseldi. 2018 – 2019 sezonunda Birinci Lig’de gösterdiği performansla Play-off potasının dışında kalan Mesarya, pandeminin de etkili olduğu 2019-20 sezonunda Birinci Lig şampiyonu olarak tarihinde ilk kez en üst lig olan Süper Lig’e beş sezon içerisinde yükselme başarısı gösterdi.

 

Süper Lig’de iki sezonda önce yedinci, sonra üçüncülük

2020-21 sezonunun Covid19 pandemisi nedeniyle oynanamamasından sonra Süper Lig’de ilk mücadele ettiği 2021-22 sezonunu 49 puan toplayarak ikinci sıradaki Merit Alsancak Yeşilova’nın 2 puan ardından 7. sırada tamamlayan sarı kırmızılı ekip, içinde bulunduğumuz 2022-23 sezonunda tarihi bir başarıya imza attı. Ligin 29. haftasında konuk olduğu Küçük Kaymaklı’yı 2-1 yenen Mesarya, ligin tamamlanmasına bir hafta kala üçüncülüğü garantiledi ve tarihindeki en önemli başarıyı da 7 sezon içerisinde BTM’den Süper Lig üçüncüsü olarak elde etmiş oldu.

 

Süper Lig performansını geliştirdi

Mesarya Spor Kulübü, Süper Lig’de yer aldığı ilk sezonda oynadığı 30 maçta 15 galibiyet, 4 beraberlik ve 11 yenilgi yaşayarak 49 puan elde etti. Sarı kırmızılılar bu maçlarda 43 gol atarak kalesinde 25 gol gördü. Mesarya, henüz 29 haftası tamamlanan Süper Lig’de geçtiğimiz sezonki rakamlarının bir çoğunu geride bıraktı. 17 galibiyet elde eden sarı kırmızılılar 4 kez yenilirken, 62 gol kaydetti. Puan olarak da geçtiğimiz sezonun şu anda 9 puan üzerinde bulunan Mesarya, bu rakamları son haftada konuk edeceği Çetinkaya maçında geliştirme ihtimaline sahip.

Bu haber toplam 851 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.