BTM’de heyecan hat safhada

BTM’de heyecan hat safhada

Bölgesel Terfi Müsabakaları (BTM) Ligi’nde 3’üncü haftanın karşılaşmaları tamamlandı.

A+A-

Hüseyin Özbarışcı

Bölgesel Terfi Müsabakaları (BTM) Ligi hafta sonunda yapılan karşılaşmalarla birlikte üçüncü hafta da tamamlanmış oldu. 7 grupta oynanan toplam 20 karşılaşmada toplam 51 gol kaydedildi. En çok golün 7’nci grupta atılması göze çarptı. 7. Grup’ta oynanan 3 karşılaşmada 11 gol kaydedildi.

 

Tatlısu Seracılar aldı başını gidiyor

BTM Ligi’nin en doğusundaki takımları oluşturan 1. Grup’ta 3 maçtan da 3 galibiyet çıkaran Tatlısu Seracılar aldı başını gidiyor. Grupta 9 puana ulaşan Tatlısu Seracılar, en yakın rakipleri Kumyalı ve Ergazi’nin 3 puan önünde bulunuyor. Grubun 3’üncü hafta mücadelelerinde Yeni Erenköy/Yeşilköy/Sipahi Yedikonuk’u 2-1, Karadeniz 61 Kumyalı’yı 4-0, Tatlısu Seracılar ise Ergazi’yi 1-0 mağlup etti.

 

Çekişme, Yıldırım ile Çanakkale arasında

BTM Ligi 2. Grup’ta göze çarpan 2 ekip bulunuyor. Çanakkale ve Yıldırım takımlarının 7 puanı bulunurken, en yakın takipçi Civisil/Ötüken’in 4 puanı bulunuyor. Grubun 3’üncü hafta maçlarında en çarpıcı galibiyeti Civisil/Ötüken takımı aldı. Civisil/Ötüken, rakibi Mutluyaka’yı 5-0 mağlup etti. Grup’ta Yıldırım Yenişehir’i 3-0’la geçerken, Çanakkale ise deplasmanda Güvercinlik’i 1-0 mağlup etmeyi başardı.

 

Haftayı kârlı kapatan Geçitkale

BTM Ligi 3. Grup’ta 3’üncü hafta karşılaşmaları sonrasında Geçitkale takımı haftayı karlı kapatan ekip oldu. Grup’ta sadece sarı lacivertli ekip kazandı. 3’üncü hafta maçları sonrasında 7 puana ulaşan Geçitkale grubun lideri oldu. Geçitkale, Gönendere Şehit Salih Kulle takınmını 2-1 mağlup etmeyi başardı. Grup’ta oynanan Bahçeli – Yarköy maçı 2-2 biterken, Boğaziçi – Görneç mücadelesi ise golsüz sona erdi.

 

Heyecan hat safhada

BTM Ligi 4. Grup’ta 6 takımın da puansal açıdan birbirlerine yakın olması heyecanı hat safhaya çıkardı. Grupta lider bulunan Akıcılar/Vadili ile son sırada bulunan Pile takımının arasında 4 puanlık bir puan farkı bulunuyor. Grubun 3’üncü hafta karşılaşmalarında tek kazanan ekip, Akıncılar/Vadili oldu. Akıncılar/Vadili, Dilekkaya’yı 3-2’yle geçerken, Pile – Dörtyol maçı 1-1, İncirli – Çayönü karşılaşması ise 0-0 sonuçlandı.

 

Ağırdağ ve Pınarbaşı ilk galibiyetini aldı

BTM Ligi 5. Grup’ta haftayı karlı kapatan ekipler, Pınarbaşı ve Ağırdağ Boğaz takımları oldu. İki takım da gruptaki ilk galibiyetle 3’üncü haftada tanıştı. Pınarbaşı Dağyolu/Şirinevler’i 2-0, Ağırdağ Boğaz ise  Dikmengücü’nü 1-0 mağlup etmeyi başardı. Gruptaki diğer karşılaşma olan Yılmazköy – Karaoğlanoğlu maçı ise 1-1’lik beraberlikle tamamlandı.

 

Deplasman haftası

BTM Ligi 6. Grup’ta bilindiği üzere diğer gruplardan 1 takım eksik olduğu için bu grupta her hafta 2 maç oynanıyor. Bu grupta 3’üncü hafta karşılaşmalarının ikisini de deplasman ekipleri kazandı. Balıkesir, konuk olduğu Gaziköy’ü 2-0 mağlp ederken, Ortaköy de Alayköy deplasmanından 2-0’lık skorla döndü. Grupta lider bulunan takım 6 puanla Ortaköy’ün olması dikkat çekti.

 

Gayretköygazi’den göz dağı

BTM Ligi 7 Grup’ta haftaya lider giren Zümrütköy’ün rakibi bu hafta Gayretköygazi oldu. Maçı 1-0 kazanan Gayretköy yarışta ‘Ben de varım’ diyerek rakiplerine gözdağı verdi. Zümrütköy’e sahasında kaybeden Akçay, Serhatköy maçında moral buldu. Serhatköy’ü  4-1’le geçen Akçay, puanını 6’ya yükseltti. Haftayı karlı kapatan bir başka ekip ise Aydınhköy oldu. Aydınköy, rakibi Kalkanlı’yı 3-2 mağlup ederek, grubun yeni lideri oldu. BTM Ligi’nin tüm gruplarına bakıldığı zaman en çok gol yine geçtiğimiz haftadaki gibi 7’nci Grup’ta oldu.  7. Grup’ta oynanan 3 karşılaşmada 11 gol kaydedildi.

 

Dikkat çeken detaylar:

Maç sayısı: 20 maç

Gol sayısı: 51 gol

Maç başına gol ortalaması: 2.5

Dikkat çeken takım: Tatlısu Seracılar, Civisil/Ötüken, Geçitkale, Akıncılar/Vadili ve Gayretköygazi

 

btmpts1.jpgbtmpts2.jpg

Bu haber toplam 2153 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.