BTM hakem ücretleri konusu çözüldü

BTM hakem ücretleri konusu çözüldü

Futbolda bir süre önce eylemin eşiğinden dönülen ve özellikle KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu ile Cumhurbaşkanı Ersin Tatar arasında gerginliğe yol açan ödenmeyen BTM hakem ücretlerinde beklenilen adım atıldı.

A+A-

Bakanlar Kurulu, hakem ücretleri için 645 bin TL’lik katkı yapılmasına karar verdi.

Karar şu şekilde:

“Bakanlar Kurulu, Futbol Federasyonunun 2021 yılı BTM 2. Liginin Hakem Ödeneği harcamalarının karşılanmasına yardımcı olmak amacına yönelik olarak Ekonomi ve Enerji Bakanlığına bağlı Spor Dairesi Müdürlüğü Bütçesi altında yer alan 04-05-08-1-0-02-05-3-2-05 "Spor Federasyonları ile Spor Birliklerine Katkı" kaleminden 645.000 TL (altıyüzkırkbeşbinTL) katkı yapılmasına karar verdi.”

 

Eylemin kapısından dönülmüştü

28 Şubat 2020’de Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın Başbakanlığı döneminde KTFF ile imzalanan protokol çerçevesinde BTM hakem ücretlerinin ödeneceği taahhüt edilmişti. Ancak uzun süre ödenmeyen ücretler sonrasında hakemler maçlara çıkmama kararı almış, KTFF başkanı Hasan Sertoğlu’da BTM kulüpleri ile yaptığı toplantı sonrası Cumhurbaşkanlığı önüne siyah çelenk bırakma kararı almıştı. Daha sonra Tatar ile Sertoğlu arasında yapılan görüşmenin ardından paranın yeni kurulacak hükümetle beraber ödeneceği sözü verilmişti. Bakanlar Kurulu’nun aldığı kararla sorun çözümlenmiş oldu.

Bu haber toplam 751 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.