Brezilya'da maskeli tepki sonuç getirdi

Brezilya'da maskeli tepki sonuç getirdi

Gremiolu futbolcular, Coronavirüs salgınına rağmen ertelenmeyen maçı protesto etmek amacıyla maça maskeyle çıktı. Olay sonrasında, Brezilya Futbol Federasyonu, liglerin süresiz askıya alındığını açıkladı.

A+A-

Brezilya'da Gremiolu futbolcular, Coronavirüs salgınına rağmen ertelenmeyen maça maskeyle çıktı. Brezilya Birinci Futbol Ligi takımlarından Gremio'nun oyuncuları, maçların yeni tip Coronavirüs (Covid-19) salgınına rağmen ertelenmemesini protesto etmek için sahaya maskeyle çıktı. Brezilya'daki futbol karşılaşmalarının seyircisiz oynanmasına karar verildi ancak Dünya Sağlık Örgütü'nün Covid-19'u "küresel salgın" ilan etmesine karşın liglerin sürmesi, tepkilere yol açtı. Gremio Kulübünün oyuncuları ise işi bir adım ileri taşıdı ve tepkilerini Sao Luiz ile oynadıkları Gaucho Eyalet Şampiyonası 2. tur karşılaşmasının seremonisine maskeyle çıkarak gösterdi. Gremio Teknik Direktörü Renato Portaluppi ve yedek oyuncular da 3-2 kazandıkları mücadele boyunca kulübede maskeyle oturdu.

Tepki sonuç verdi, ligler askıda...

Olay sonrasında, Coronavirüs salgını nedeniyle Brezilya'da futbol müsabakaları süresiz askıya alındı. Brezilya Futbol Federasyonu (CBF), Brezilya Kupası ile kadınlar birinci ve ikinci liglerinin yanı sıra alt yaş gruplarındaki ulusal turnuvaların da bir süre oynanmayacağını açıkladı. Açıklamada, maçların seyircisiz oynandığı eyalet şampiyonalarıyla ilgili kararların ise ilgili federasyonlar tarafından alınacağı ifade edildi. Meksika Birinci Futbol Ligi'nin (Liga MX) internet sitesinden yapılan duyuruda ise erkeklerde birinci ve ikinci, kadınlarda da birinci ligin, artan sağlık endişeleri sebebiyle askıya alındığı belirtildi.

Bu haber toplam 2010 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.