Borazancı büyük düşünüyor

Borazancı büyük düşünüyor

Kadın futbolunda son yıllarda ülkemizin yetiştirdiği önemli isimler arasında yer alan Zehra Borazancı hedef büyülterek kadına futbolunda üst düzeye ulaşmak için çalışmaya devam ediyor.

A+A-

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu tarafından 2008-2012 yılları arasında düzenlenen Kadınlar Ligi’nde Akdeniz Spor Birliği kadın futbol takımında görev yapan Zehra Borazancı 4 yıl üst üste şampiyonlukları yanı sıra 2010 yılında 14 golle gol kraliçesi oldu. Çok başarılı geçen sezonların ardında Türkiye Futbol Federasyonu Kadınlar 2. Liginde Akdeniz Nurçelik kadın futbol takımında forma giymeye başlayan Borazancı, takımı adına ortaya koyduğu performans ile Adana İdman Yurdu kadın futbol takımına transfer oldu.

 

Avrupa’da forma giydi

Top tekniği ve futbol zekası ile önemli bir çıkış yakalayan Borazancı, 2013 yılında Hollanda 2. Klasman liginde Age Rotterdam kadın futbol takımına transfer olarak 10 ay futbol yaşantısını Avrupa’da sürdürdü. 2015-2016 sezonunda tekrar Adana İdman Yurdu’na geri dönen Zehra Borazancı başarılı performansını devam ettirdi. 2016-2017 futbol sezonu ilk devresini 1. Lig’de Adana İdman Yurdu’nda geçiren Zehra Borazancı devre arasında İzmir ekiplerinden Konak Belediyespor kadın futbol takımına transfer oldu.

 

Konak Belediyespor’a transfer oldu

Son beş sezon üst üst şampiyon olan Konak Belediyespor kadın futbol takımında ikinci devrede forma giymeye başlayan Zehra Borazancı, sezonu yine şampiyon olarak tamamlayarak Türkiye liglerinde ilk kez şampiyonluk sevinci yaşamış oldu. Futbol yaşantısını Konak Belediyespor’da sürdüren Zehra Borazancı geçtiğimiz Ağustos ayında UEFA Kadınlar şampiyonlar ligi grup elemeleri ilk turunda ilk kez forma giyerek Avrupa deneyimini de kazanmış oldu. İstikrarlı futbol yaşantısı ile adından söz ettirmeye başlayan deneyimli ve başarılı sporcu Zehra Borazancı, çok çalışarak daha büyük hedef ve başarıları yakalamak için çalışıyor.          

Bu haber toplam 1705 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.