Bizimkiler devleri yıktı

Bizimkiler devleri yıktı

UEFA Avrupa Ligi son 16 turu rövanş maçları dün akşam oynanarak tamamlandı.

A+A-

Bir dönem ülkemizde forma giyen yabancı futbolculardan Peter Olayinka ve Believe Antiemwen, takımları ile Avrupa’nın önemli kulüplerine karşı elde ettikleri galibiyetlerle çeyrek finale yükselme sevinci yaşadı.

 

Peter attı, Prag Rangers’ı eledi

Bir dönem Yenicami forması giyen, şu sıralar Slavia Prag forması altında mücadele eden Peter Olayinka, takımı ile çeyrek finale yükselme sevinci yaşadı. Nijeryalı hücum oyuncusu, İskoçya’nın önemli kulüplerinden Rangers’a konuk oldukları maçta takımının 1-1 tamamlanan ilk maçın ardından 2-0 galip gelmesinde ilk golü attı. Slavia Prag turu geçerken, kısa süre önce İskoçya’da şampiyonluğunu ilan eden ve henüz yenilgi yaşamayan Rangers, Avrupa Ligi’nde ilk kez mağlup olarak kupanın dışında kaldı. Peter 2014-2015 sezonunda Yenicami forması giymişti.

cna-t2baf5723eb904601bbe4fbd7bc3d934c.jpg

Believe, Zagreb ile zoru başardı

Peter gibi bir dönem ülkemizde Doğan Türk Birliği forması giyen Believe Antiemwen, takımı Dinamo Zagreb ile tarihi bir başarıya imza attı. İlk maçta Jose Mourinho’nun çalıştırdığı, İngiltere Premier’in önemli ekiplerinden Tottenham’a 2-0 mağlup olan Dinamo Zagreb, rövanşta konuk ettiği rakibini normal süresi 2-0 biten maçta uzatmalar sonucu 3-0 mağlup ederek zoru başardı ve adını çeyrek finale yazdırdı. Believe karşılaşmanın son 15 dakikasında oyuna dahil olurken ikinci golün asistini yaptı, mücadele sonunda takım arkadaşları ile büyük sevinç yaşadı.

bk-dinamo-tottenham37-180321-3814e78e-ff54-4741-b626-23c4a4bd631d.jpg

Tur atlayan Peter ve Believe'in takımlarının rakipleri de belli oldu. Çeyrek finalde Slavia Prag, Arsenal ile eşleşirken Dinamo Zagreb’in rakibi Villarreal oldu.

Bu haber toplam 2187 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler