“Bizim için tesadüf değil”

“Bizim için tesadüf değil”

U14 Türkiye Kızlar Şampiyonası’nda tarihi başarıya imza atarak üçüncü olan Leventspor’da antrenör Ayşe Günerman Özılgaz, SPORYENİ'ye konuştu

A+A-

Anadolu Şampiyonası’ndan Türkiye finalleri sonuna kadar oynadığı 13 maçın 12 tanesini kazanarak Türkiye üçüncü olan Leventspor, ülke basketbolu adına büyük bir başarıya imza attı. Takımın antrenörü Ayşe Günerman Özılgaz, “Biz Türkiye finalini iki yıl önce hedef koyduk ve bunun için çalıştık. Bu bizim için gerçekten tesadüf değil” dedi

 

Leventspor ülke basketbolu adına büyük bir başarıya imza atarak U14 kategorisinde Türkiye üçüncüsü oldu.

Toplam 40 müsabakanın oynandığı ve ev sahipliğini Sakarya’nın yaptığı U14 Kızlar Türkiye Şampiyonası’nda yer alan Leventspor, Türkiye üçüncülüğü ile adaya dönerken Anadolu Şampiyonası’ndan finallere kadarki süreçte oynadığı 13 maçın 12 tanesini kazanma başarısı gösterdi. Ayrıca takım oyuncularından Cemaliye Tüysüz finallerin en iyi beşine seçilmesinin yanı sıra ribaund istatistiğinde de ilk sırada yer aldı.

 

Anadolu ve Bölge şampiyonaları

İlk olarak 8-12 Şubat tarihlerinde Kayseri’de düzenlenen U14 Kızlar Türkiye 4. Bölge Şampiyonası’na katılan Leventspor, burada oynadığı Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Gaziantep GSK maçlarını kazanarak yer aldığı C Grubu’nu lider tamamladı ve Anadolu Şampiyonası’na katılmaya hak kazandı.

Yine Kayseri’de 15-19 Mart tarihlerinde düzenlenen U14 Kızlar Anadolu Şampiyonaları Kırmızı Grup mücadelesinde Leventspor C Grubu’nda Atlas Tigers, Nusaybin Belediye ve Akşehir Master takımlarını mağlup ederek üçte üç yaparak grup lideri olarak Türkiye finallerine katılacak ekibin belirleneceği Antalya DSİ maçına çıktı. Bu maçı da 63-39 kazanan Levent, adını Sakarya’da yapılacak U14 Türkiye Kızlar Şampiyonası’na yazdırdı.

leventspor-001.jpg

13 maçın 12 tanesini kazandı, finalin kapısından döndü

Sakarya’da 25 Nisan – 1 Mayıs tarihleri arasında organize edilen U14 Türkiye Kızlar Şampiyonası’nda A Grubu’nu elde ettiği ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi, Canik Belediyesi ve Galatasaray galibiyetleriyle namağlup adını çeyrek finale yazdıran Leventspor, çeyrek finalde Adana BŞB takımını 71-63 yenerek yarı finale yükseldi. Yarı finalde turnuvayı daha sonra şampiyon olarak tamamlayan BOTAŞ karşısında finale yükselmeyi 58-53’lük skorla son anda kıl payı kaybeden ve bölge şampiyonasından itibaren ilk kez mağlup olan Leventspor, üçüncülük maçına çıktı. Bu maçta Fenerbahçe karşısında etkili bir performans sergileyen Leventspor rakibini 57-44 yenerek büyük başarıya imza attı ve Türkiye üçüncüsü oldu. Böylelikle Leventspor Anadolu Şampiyonası’nda başlayan ve finallerde üçüncülük maçı ile tamamlanan süreçte oynanan 13 maçın 12 tanesini kazanarak büyük bir başarıya imza atmış oldu.

 

Özılgaz başarıyı değerlendirdi

Leventspor antrenörü Ayşe Günerman Özılgaz, elde edilen başarıyı Yenidüzen’e değerlendirdi. “Bölge şampiyonasında yer aldığımız üçlü grup hiçbir şekilde yenilmeyi kaldırmayacak bir gruptu” diyen Ayşe Günerman Özılgaz, “Sadece grup lideri gruptan çıkacaktı. Çok şükür birinci çıktık” dedi. Anadolu Şampiyonası’nda yer aldıkları dörtlü A Grubu’nu lider olarak çıktıklarını belirten Özılgaz, ardından çapraz eşleşmeyle oynadıkları Antalya DSİ maçını da kazanarak Türkiye Şampiyonası’na kaldıklarını söyledi.

img-8360.jpg

“Finale kalmış olsak Türkiye şampiyonu olurduk”

Türkiye Şampiyonası’nda aslında güçlü bir grupta yer aldıklarını, oradan da tüm maçları kazanarak lider çıktıklarını söyleyen Ayşe Günerman Özılgaz, “Bir gün dinlendikten sonra C Grubu’ndan iddialı bir takım olan Adana ile çeyrek finalde karşılaştık ve yarı finalde turnuvanın favorilerinden iki takım, yani biz ve BOTAŞ ile karşılaştık. O maç son iki dakikada elimizden gitti. Rakip arka arkaya iki üçlün bulunca zora girdik, stresi yönetemedik diye düşünüyorum. Rakibimiz eşleşmelerde kolay taraftan geldi” dedi. Turnuvanın kendileriyle beraber dört favori takımının hep birbirleriyle oynadığını, B ve D gruplarının rahat şekilde o noktaya geldiğini söyleyen Özılgaz, “Biz yarı finali beş sayı ile kaybettik. Ama final 30 sayı ve üzeri bir farkla bitti. Finale kalmış olsak Türkiye şampiyonu olurduk” dedi.

279375118-328248202580431-7981870111338990861-n-001.jpg

“Bizim için tesadüf değil. İki yıl önce final hedefi koyduk”

Oynadıkları 13 maçın 12 tanesini kazanarak üçüncü olmanın üzücü olduğunu ancak genel olarak gurur verici bir tabloya imza attıklarını belirten Ayşe Günerman Özılgaz, “Üzgünüz. Biz Türkiye finalini iki yıl önce hedef koyduk ve bunun için çalıştık. Bu bizim için gerçekten tesadüf değil. Bunu çocuklara da sorabilirsiniz. Tabi ki oynadığın 13 maçın 12 tanesini kazanıp üçüncü olmak üzücü ama genel olarak bakıldığında gurur verici bir tablo. 90 milyonluk bir ülkeden gelen sporcularla 600 nüfuslu bir okuldan bu çocukları çıkararak başarıyı yakalamak çok önemli” ifadelerini kullandı.

279338954-275351594806334-5282822975063544472-n-001.jpg

Destekçilere teşekkür

Başarıya giden yolda kendilerine destek olanlara teşekkür eden Ayşe Günerman Özılgaz, “Öncelikle en büyük teşekkürüm öğrencilerime. Bu başarı yolunda mücadeleden ve fedakarlıktan hiç çekinmedikleri için. Ailelerimiz bir an olsun bize inanmaktan vazgeçmediler ve bu yolda maddi manevi hep yanımızda oldular minnettarız. Sponsorlarımız Gıda Ltd., Tünap Sanayi ve Ticaret Ltd., Tabur Garaj ve Essential Gümrükleme Şirketlerine çok teşekkür ederiz. Ayrıca Anadolu Şampiyonası için şehirlerarası ulaşımımızı sağlayan KKTC Turizm Bakanlığı ve bakanlık müsteşarı Serhan Aktunç’a, kulüp yönetimimize, KKTC Basketbol Federasyonu ve Türkiye Basketbol Federasyonu’na çok teşekkür ederiz” ifadeleriyle sözlerini sonlandırdı.

 

 

Bu haber toplam 1260 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.