“Bizim için özel olan Canbulat Stadı’ndan vazgeçiyoruz”

“Bizim için özel olan Canbulat Stadı’ndan vazgeçiyoruz”

MTG sakatlıklardan yana dertli, Canbulat’tan ayrılık düşüncesini başkan Koral Bozkurt açıkladı...

A+A-

Mağusa Türk Gücü başkanı Koral Bozkurt, Spor Dairesi’nin ilgisizliğinden ötürü zemini kötü durumda olan Canbulat Stadı’nda yaşadıkları sakatlıklardan dolayı kendileri için özel olan bu stattan ayrılma kararı aldıklarını açıkladı. Genç TV ekranlarında yayınlanan Vizyon Futbol programında açıklamalarda bulunan Bozkurt, Spor Dairesi’ni eleştirirken, yaşanan sakatlıklar sonrası Dr. Fazıl Küçük Stadı’na geçmek istediklerini belirtti.

 

Bozkurt: Son iki dönemde Spor Dairesi bana göre fiyasko

Spor Dairesi’nin tamamen siyasi amaca hizmet ettiğini belirten Koral Bozkurt, “Kulüp başkanlarının Spor Dairesi kapısında yatıp kalkıyorsa 3-5 lira katkı alıyorlar. Genel olarak ülke futbolunda adil bir dağılım yok. Ben başkanlığımda dördüncü yılıma giriyorum, MTG olarak Spor Dairesi’nden bir lira katkı almadım” dedi.

Canbulat Stadı’nın zemininin Alkan Değirmencioğlu döneminde yenilendiğini, o zaman bazı sorunları tespit etmelerine rağmen bu sorunların son iki Spor Dairesi döneminde giderilmediğini vurgulayan Koral Bozkurt, “İki yıldır Spor Dairesi’ne sahamıza mantar istediğimizi, zeminin sertleştiği yönünde yazı yazıyoruz. Hiçbir şekilde ilgilenmiyorlar. Son iki dönem Spor Dairesi bana göre tamamen fiyasko” ifadelerini kullandı.

 

“Daire siyasi amaca hizmet veriyor. Spor Bakanlığı artık ciddi şekilde konuşulmalı”

“Bizim federasyonumuz ve diğer federasyonlarla beraber Spor Dairesi’ni bu anlayıştan çıkarmamız lazım. Çünkü şu anda Spor Dairesi tamamen siyasi kimlikle hareket ediyor” diyen Bozkurt, “Hiçbir şekilde hiçbir kulübün ihtiyacını gidermeyen, bağlantı kurulamayan bir yapı var. Ciddi yatırım yaptığımız antrenman sahasına katkı yapacaklarını söylemelerine rağmen yapmadılar” dedi. Ülkede artık Spor Bakanlığının konuşulması gerektiğinin altını çizen Bozkurt, “Biz bu ülkede gençliğe hizmet vermeye çalışıyoruz, sahada bir başarı elde etmek istiyoruz, sahada rakip dışarda dostuz. Ama gençliğe hizmet veriyoruz. Ama Spor Dairesi siyasi amaçlara hizmet veriyor. Spor Dairesi’nin tamamen kökten değişmesi lazım” açıklamasını yaptı.

 

“Bizim için özel olan Canbulat Stadı’ndan vazgeçiyoruz”

Bu sezon sahalarında Sadık, Arif, Adil, Mehmet Gürlü ve Ünal gibi isimlerin yanı sıra Bünyamin’i sakat verdiklerini söyleyen Koral Bozkurt, “Ben bu yıl sahamdan dolayı beş sakatlık verdim. KTFF ile konuşup Dr. Fazıl Küçük Stadı’na geçme kararı aldık. MTG için çok özel olan Canbulat Stadı’nda oynamaktan vazgeçiyoruz. Çünkü gençlerimiz, futbolcularımız sakatlanıyor” ifadelerini kullandı. Bozkurt, imkan sağlanması halinde de Canbulat Stadı’nı da Kaleiçi’nin dışına taşıma düşünceleri olduğunu sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 1373 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.