“Bizi üzen transfer Falcao”

“Bizi üzen transfer Falcao”

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz gündemle alakalı kulüp televizyonuna açıklamalarda bulundu.

A+A-

"Başkanlığa aday olmamamın tek sebebi sağlık" diyen Mustafa Cengiz, Radamel Falcao transferiyle ilgili pişmanlığını paylaştı. Cengiz, "Bizi üzen transfer Falcao, açık ve net. Şimdi önüme gelse, daha sıkı pazarlık ederim."dedi.

 

Mustafa Cengiz açıklamalarında şunları kaydetti:

"Galatasaray, bir his takımı. Birbirini sevenlerin takımı. Rakibe çatarak, bir yere gelebilir miyiz? Bence gelemeyiz. Her başkan adayının kendi stratejisi vardır, stratejisini benim üstüme kurmuştur. Ben aday değilim dedim, inanmadılar.

Tabii ki bana çatabilirler. Ciddi bir şey varsa onu düzeltirim. Yok köfte dedi, yok Galatasaray etiği dedi... Aday, ne için aday oluyor? Galatasaray'a hizmet için. Benim bunlara bir saygısızlık etme hakkım var mı? Yok.

 

"Avrupa'daki başarısızlıklarımız beni çok üzdü"

Seçim zamanı geldi, bir şeyler söylemem gerektiğine inanıyorum. Ortam sertleşti, bu ortamdan mutlu değilim. İnsanlara çatılabilir ama rahatsız oldum. Galatasaray'a zarar veren bir durum bu.

Beğen beğenme adam Galatasaray Başkanı. Eğer benim kulübümü yönetiyorsa mecburum desteklemeye. Bunu anlatamıyoruz. Avrupa'da başarılı olamadık mesela, eleştir. Bunda haklısın.

3.5 senedir hiçbir zaman soyunma odasına gitmedim, otobüse binmedim, aynı otelde bile kalmadım.

Eski bir çalışanın sözlerini üzülerek gördüm. Alkol bütün kötülüklerin anasıdır. Eğer sen ayrıldığın yer hakkında kötü konuşursan, bir daha işe giremezsin başka yerde. Ben şahsen almam böyle birini.

Seçilecek başkan ve yönetime en önemli uyarım şudur... Adamı yezid diye öldürürler, şehit diye gömerler. Buna hazır olsunlar. Yapamayacağınız vaatleri vermeyin. Biz fazla şeffafız. Adamın ne verdiği belli, ne vadesi belli, kesinlikle limit aşıyor fakat lisans alıyor. Şoktayız. Ben nasıl geçildiğini biliyorum ama burada söyleyemem. Teknokent'i yapamadık, kapalı salonu yapamadık, adayı yapamadık, Kemarburgaz'ı yapamadık. Bunlar vaatlerimdi benim. Ama yapacağız.

Tarihin en iyi denetleme kurulu bizde. Bu adamları denetimsizlikten ibra etmediler. Bilinçli ibrasızlık verenlere çok üzüldüm.

Avrupa'daki başarısızlıklarımız beni çok üzdü. Çünkü çok ciddi gelirler elde edecektik. "Galatasaray, dünyada çok değerli bir marka. Rakiplerim alınmasınlar, Galatasaray çok büyük marka. Dünyada Atatürk'ten sonraki en büyük marka Galatasaray.

Ben alışmışım kulübe her gün sabah erkenden gelip akşama kadar çalışmaya. Şimdi tedavimden dolayı günlerce kalkacak halim olmuyor. Ben bunu yapamam. O yüzden aday olmadım."

Bu haber toplam 587 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.