“Biz hazırız, onay bekliyoruz”

“Biz hazırız, onay bekliyoruz”

Su Sporları Federasyonu Ender Yeşilyurt, federasyon olarak kendilerinin hazır olduğunu, başlamak için Sağlık Kurulu’ndan onay beklediklerini söyledi

A+A-

Su Sporları Federasyonu Başkanı Ender Yeşilyurt, BRT’de yayınlanan Spor Gündemi programına katılarak, süreç hakkındaki çalışmalarını anlattı. Yeşilyurt, önümüzdeki günlerde Sağlık Kurulu ve Bakanlar Kurulu’nun spor yapmaya onay vermesi durumunda kendilerinin hazır olduğunu dile getirdi.

 

Yeşilyurt: “Onay verilmesini bekliyoruz”

Katıldığı televizyon programında bu süreçte Su Sporları Federasyonu’nun çalışmalarından bahseden Ender Yeşilyurt, gerekli mercilerden spor yapılabilmesi için onay gelmesi durumunda kendilerinin çalışmalar yaptıklarını ve hazır halde olduklarını söyledi.  Yeşilyurt; “Ülkemizde Covid-19 vakasının görüldüğü haftada bizim küçüklerde müsabakalarımız vardı. Maalesef onu o günlerde ertelemek zorunda kaldık. O süreçten bugüne kadar tam 2 ay geçti. 2 ay süresince sporcularımız havuzlar da antrenman yapamasa da, evlerinde antrenörlerimiz sporculara online olarak antrenman yaptırdı. Bu süreçte onu da yapacağız. Bizim zamanımız var. Bu süreçte Sağlık Kurulu ve Bakanlar Kurulu’nun vereceği onay doğrultusunda biz bir yol haritası çizdik ve onay verilmesini bekliyoruz. Gerekli tedbirleri aldık ve kulüplerimizle görüştük ve onlar da antrenmanlarına başlayacak. Açılma durumunda hazırlıklarımızı yaptık. Türkiye’deki müsabakalara 3-4 yüzücü gönderiyorduk ancak bu süreçte gönderme ihtimalimiz bulunmuyor. Bu yıl Türkiye’deki müsabakalara katılım biraz zor” dedi.

 

“Maddi imkanınız varsa tesis yapabilirsiniz”

Tesisleşme yönünde de görüşlerini dile getiren Su Sporları Federasyonu Başkanı Yeşilyurt, tesisleşmenin önemine vurgu yaptı ve bunların hayata geçmesi için maddi yönden imkan olması gerektiğini ifade etti. Yeşilyurt; “Tesis yapımı için biz federasyon olarak Spor Dairesi ve Başbakanlık’a bir proje sunarız ve onların onay alırız. Tabii bu noktada bir tesisi yapmak kolay değil ve çok maliyetli. Her bölgeye, her spor dalının yapılacağı tesisler öncelikli olmalı. Bunları yaparsak sporcu bulmakta zorlanmayız. Tesis olduktan sonra antrenör yetiştirirsiniz, antrenör yetişmesiyle de sporcu yetiştirmek kolay. Ancak bütün her şey maddiyata bakıyor. Maddi imkanınız varsa tesis yapabilirsiniz. Tabii bu da devletin ukdesinde. Yani federasyonlar tesis yapacak değil. Biz bunu Başbakan ile yaptığımız görüşmelerde dile getirdik. Temennimiz tesisleşmeye daha da fazla önem verilmesi” ifadelerini kullandı. 

Bu haber toplam 1529 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.