“Birliği ikiye bölmek sorunları çözmez”

“Birliği ikiye bölmek sorunları çözmez”

Kulüpler Birliği Başkanı Kemal Köseoğlu, bazı Birinci Lig kulüplerinin son günlerdeki tutumuna cevap verdi

A+A-

“Kulüpler Birliği’ni bölüp iki ayrı örgüt halinde hareket etmekle çözülemeyeceğini, tam aksine bölünmekle mevcut örgütün yıpranıp zaten kısıtlı olan yaptırım gücünün daha da azalacağını söyledim.”

 

Futbol Kulüpler Birliği Başkanı Kemal Köseoğlu, son günlerde spor gündemini meşgul eden bazı Birinci Lig kulüplerinin ayrı bir birlik kurulması konusunda önemli açıklamalar yaptı.

 

Kemal Köseoğlu’nun yaptığı açıklama şu şekilde;

Son günlerde gündemi fazlasıyla meşgul eden Birinci Lig kulüplerinin ayrı birlik kurması konusunda düşüncelerimi basına açıklama yapan Dumlupınar kulüp başkanı Güneş Güneşoğlu’na ve Göçmenköy kulüp Başkanı Ersan Karataş’a aktardım. Ersan başkan Cuma akşamı yapılan toplantıya beni davet etmesine rağmen, daha önceden planlanmış tatil programının olduğunu bildirdim. Toplantı sonrası Güneş Güneşoğlu ve Ersan Karataş’la yaptığım görüşmede, mevcut Kulüpler Birliği ile sorunlarının olmadığını, fakat Süper Lig kulüpleriyle Birinci Lig kulüplerinin sorunlarının farklı olduğunu söylediler. Başkanlar, kendilerinin Birinci Lig kulüplerine maddi katkı sağlayabilmek ve sorunlarını çözebilmek için her iki ligin ayrı Kulüpler Birliğinin olmasının daha sağlıklı olabileceğini ve bur çalışma başlattıklarını, şu an için sadece düşünce aşamasında olduğunu belirttiler. Ben de kendilerine bazı sorunların olması konusunda hak verdiğimi, fakat bunların Kulüpler Birliği’ni bölüp iki ayrı örgüt halinde hareket etmekle çözülemeyeceğini, tam aksine bölünmekle mevcut örgütün yıpranıp zaten kısıtlı olan yaptırım gücünün daha da azalacağını söyledim. Bunun böyle keskin bir değişimden önce başka yollarla çözülebileceği düşüncesinde olduğumu aktardım. Sıkıntının başkan ve yönetim kurulunda olduğunu düşünüyorlarsa, önlerini açabileceğimizi, tüm çabalarımıza rağmen böyle bir ayrılığın gerçekleşmesi, 16 kulübün birlikten istifası durumunda benim ve Yönetim Kurulumun kesinlikle devam etmeyeceğini ve istifa edeceğimizi bildirdim. Bunun üzerine Salı akşamı tekrar toplanacaklarını, benim de toplantıya katılmamı istediler. Toplantıya Kulüpler Birliği Genel Sekreteri Erhan Soykut ile katılmamıza rağmen yeterli çoğunluk sağlanmadığından dolayı, gerçekleşemedi. Toplantıya gelen 4 kulüp başkanı ve 1 kulüp yöneticisi arkadaşımızla görüşüp sıkıntıları konuştuk. Sonuç olarak bizde kendi açımızdan durumumuzu anlatıp, kendi aralarında 3 veya 4 kişilik bir komite kurabileceklerini, acil sorunları aşabilmek için gerekli girişimleri beraber yapabileceğimizi bildirdik. Kulüp başkanı arkadaşlarımın iyi niyetinden kesinlikle şüphe etmediğimi, amaçlarının sadece kulüplerine ‘nasıl daha fazla fayda sağlayabilirim’ düşüncesinde olduklarına olan inancım sonsuzdur. Bu nedenle basın mensubu arkadaşların ısrarlarına rağmen başkanlarımızla görüşmeden, tam niyetlerini anlamadan, bir açıklama yapmadım. Bu açıklamayı da,  konunun başka yönlere çekilmemesi, gereksiz yere kimsenin suçlanmaması gerektiğine inandığım için yaptım. Saygılarımla, tüm Müslüman âleminin Kurban Bayramı’nı kutlarım…”

Bu haber toplam 1536 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.