“Birkan Uzun Zirve Koşusu” tamamlandı

“Birkan Uzun Zirve Koşusu” tamamlandı

Atletizm Federasyonu’nun Amerika’da geçirdiği kayak kazasında hayatını kaybeden Kıbrıslı Türk dağcı Birkan Uzun anısına düzenlediği “Birkan Uzun Zirve Koşusu” bugün yapıldı.

A+A-

Atletizm Federasyonu’nun Amerika’da geçirdiği kayak kazasında hayatını kaybeden Kıbrıslı Türk dağcı Birkan Uzun anısına düzenlediği “Birkan Uzun Zirve Koşusu” bugün sabah saat 09.00’da Geçitkale’de bulunan Mersinlik Piknik Alanı’nda gerçekleştirildi.

“7 Kıta 7 Zirve” sloganıyla çıktığı yolda dünyanın en yüksek zirvelerine çıkan, son olarak Antartika’daki Vinson Dağı’nın zirvesine ulaşma başarısı gösteren Uzun anısına düzenlenen etkinlik şölen havasında yapıldı.

 

Birinciler Almanya’da yarışacak

Vakıflar İdaresi ana sponsorluğunda, Oero Trading Ltd., Mr. Brown, Powerade ve Geçitkale Belediyesi’nin destek verdiği zirve koşusunda 5 kilometre kategorisinde kadınlar, 10 kilometre kategorisinde erkekler yarıştı. Kadınlar genel klasmanda Gönül Çeliker, erkekler genel klasmanda Veli Atikoğlu zirve koşusunu ilk sırada tamamlayarak 10 Temmuz 2022’de Almanya’da düzenlenecek yarışa katılmaya hak kazandı. Yarışta ayrıca kategoriler tamamlandıktan sonra halk yürüyüşü de gerçekleştirildi. Çocuk oyun alanlarının kurulduğu, halkın büyük ilgi gösterdiği etkinliğe Off-road grupları da katılım gösterirken etkinlikte zirveye çıkmak isteyen kişiler de gruplar tarafından zirveye götürüldü.

 

Cumhurbaşkanı Tatar da katıldı

Yarış sonunda Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın da katılımıyla dereceye girenlere ödülleri takdim edildi. Geleneksel olarak yapılması planlanan “Birkan Uzun Zirve Koşusu” ile ilgili olarak gelecek yıl farklı zirvelerde yapılarak kros ligi şeklinde düzenlenmesi planlanıyor. Genel klasmanda oluşan ilk 12 sıralaması şu şekilde:

11-016.jpg

Bu haber toplam 909 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.