Birinci Lig'de şampiyon Karşıyaka

Birinci Lig'de şampiyon Karşıyaka

AKSA Birinci Lig’de şampiyon Miracle Karşıyaka oldu

A+A-

AKSA Birinci Lig’de 29. hafta maçları tamamlanırken lig şampiyonu da belli oldu. Geçtiğimiz hafta Süper Lig’e terfi etmeyi garantileyen Miracle Karşıyaka, konuk olduğu Mormenekşe’ye 5-0’lık farklı skorla mağlup olmasına karşılık ikinci sıradaki Yeniboğaziçi’nin Lapta deplasmanından 1-0 yenik ayrılması sonrasında ligin tamamlanmasına bir hafta kala şampiyon olarak Süper Lig’e terfi etme başarısı gösterdi.

Mormenekşe’ye maçta galibiyeti getiren golleri 58, 60 ve 81. dakikalarda Erhan Çınar ile 90 ve 90+4. dakikalarda Celal Güllet kaydetti.

lap-yb.jpg

Yeniboğaziçi fırsat tepti

Ligde Süper Lig’e direkt yükselme şansı devam eden Yeniboğaziçi, bu şansını değerlendiremedi. Lapta deplasmanında alacağı bir puanla Süper Lig’e terfi etme ihtimali olan Yeniboğaziçi rakibine 1-0’lık skorla mağlup olurken direkt terfi şansını son haftaya bıraktı. Lapta’ya Play-out dışında kalma adına bu önemli galibiyeti getiren golü 20. dakikada Enes Kubat kaydetti.

 

Play-off için kartlar yeniden dağıtıldı

Ligin 29. haftasında alınan sonuçlarla Esentepe dışında Play-off oynayacak diğer takımların netleşmesi gelecek hafta oynanacak son hafta maçlarına kaldı. Haftanın dikkat çeken maçında Esentepe ile Düzkaya golsüz berabere kalarak Yeniboğaziçi’nin haftayı puansız kapatmasını değerlendiremedi. Konuk ettiği Yenierenköy’ü 4-1 yenen Yalova Play-off şansını artırırken, Yılmazköy’e mağlup olan Baf Ülkü Yurdu ile İncirli deplasmanından 3-3’lük beraberlikle ayrılan Pera Larnaka Gençler Birliği son haftada Play-off’ta yer alabilmek için mücadele edecek takımlar oldular.

 

İncirli veda eden ikinci takım oldu

Geçtiğimiz hafta Yenierenköy’ün lige veda etmesinin ardından Gençler Birliği ile 3-3 berabere kalan İncirli de ligden direkt düşen ikinci takım oldu. Gelecek hafta oynanacak karşılaşmalar öncesinde konuk ettiği Binatlı ile 2-2 berabere kalan Ünimar Maraş, Dörtyol ve Yılmazköy’ün ardından Play-out oynayacak üçüncü takım oldu. Ligin son haftasında Binatlı, Girne Halk Evi, Lapta ve Mormenekşe arasından bir takım daha Play-out oynayacak.

 

birinci-lig-puan-29.jpg

Bu haber toplam 593 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.