Birinci Lig'de hafta içi mesaisi tamamlandı

Birinci Lig'de hafta içi mesaisi tamamlandı

AKSA Birinci Lig’de 22. hafta bugün oynanan maçlarla tamamlandı

A+A-

AKSA Birinci Lig’de 22. hafta dün oynanan karşılaşmalarla tamamlandı. Türkiye’de gerçekleşen deprem felaketi ve kayıplarımız nedeniyle futbola verilen zorunlu ara sonrasında sezon planlamasına uygun şekilde sezonu tamamlamak için Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF), liglerin bazı hafta maçlarını hafta arasına koymuştu. Bu çerçevede Birinci Lig’in 22. haftası Salı ve Çarşamba günleri oynandı. Bugün oynanan karşılaşmalar sonunda Yalova, Lapta ve Ünimar Maraş galip gelirken İncirli ile Girne Halk Evi berabere kaldı.

 

AKSA Birinci Lig’in 22. haftasında alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Ünimar Maraş, zirve mücadelesi veren Baf Ülkü Yurdu’nu konuk etti. Necip Halil Kartal Stadı’nda yer alan karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle tamamlanırken Maraş 54’te Emre Karaciğer ile öne geçti. Ülkü Yurdu bu gole 77. dakikada Süleyman Köse’nin penaltı golüyle yanıt verse de 84. dakikada Ahmet Hellaç’ın golü maçı Maraş’a 2-1 kazandırdı. Bu sonucun ardından Maraş beş maç sonra galip gelerek puanını 25 yaptı. Yeniboğaziçi’nin puansız kapattığı haftada mağlup olarak fırsatı değerlendiremeyen Baf Ülkü Yurdu ise 43 puanda kaldı. Ligde gelecek hafta Maraş, Yalova’ya konuk olacak. Baf Ülkü Yurdu ise İncirli’yi ağırlayacak.

 

Ligde dün Düzkaya ile Yalova, Nihat Bağcıer Stadı’nda karşılaştı. İlk yarıda Düzkaya 21. dakikada Hüseyin Türk’ün golüyle öne geçerken Yalova 43. dakikada Muammer Tip’in penaltı golüyle bu gole karşılık verdi. 73. dakikada yine Muammer’in kaydettiği golle Yalova bu zorlu deplasmandan 2-1 galip ayrılarak üst sıraları takibini sürdürdü. Bu sonucun ardından Düzkaya 35 puanda kalırken Yalova puanını 36 yaptı. Ligde gelecek hafta Düzkaya, Yılmazköy’e konuk olacak. Yalova ise Maraş’ı ağırlayacak.

 

Ligin 22. haftasının bir diğer karşılaşmasında Lapta, Mormenekşe’yi ağırladı. Şehit Şevket Kadir Stadı’nda oynanan mücadeleyi Lapta geriden gelerek 2-1 kazandı. Konuk Mormenekşe 9. dakikada Erhan Çınar ile öne geçerken 15. dakikada Göksel Soyer’in golü skoru eşitledi. Dakikalar 81’i gösterdiğinde Abbas Osum’un kendi kalesine attığı golle Lapta karşılaşmadan 2-1’lik skorla galip ayrılan taraf oldu. Bu sonuçla Lapta puanını 30 yaparken, Mormenekşe 31 puanda kaldı. Ligde gelecek hafta Lapta, Girne Halk Evi’ne konuk olacak. Mormenekşe ise derbide Yeniboğaziçi’ni konuk edecek.

 

Ligin 22. haftasında tek berabere biten karşılaşma İncirli ile Girne Halk Evi arasında oynandı. Hüseyin Altıncıoğlu Stadı’ndaki karşılaşmanın doksan dakikası 1-1 sonuçlandı. Girne Halk Evi 32. dakikada Yaşar Solel ile öne geçerken 80. dakikada Volkan Göktürk’ün golü maçın 1-1 tamamlanmasını sağladı. Bu sonuçla İncirli puanını 15, Girne Halk Evi 27 yaptı. Ligde gelecek hafta İncirli, Baf Ülkü Yurdu deplasmanına gidecek. Girne Halk Evi ise Lapta’yı konuk edecek.

 

birinci-lig-program-22-son.jpg

birinci-lig-puan-22-son.jpg

Bu haber toplam 832 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.