Birinci Lig'de gollü salı

Birinci Lig'de gollü salı

AKSA Birinci Lig’de 22. hafta bugün oynanan karşılaşmalarla başladı

A+A-

AKSA Birinci Lig’de 22. hafta bugün oynanan müsabakalarla başladı. Türkiye’de gerçekleşen deprem felaketi ve kayıplarımız nedeniyle futbola verilen zorunlu ara sonrasında sezon planlamasına uygun şekilde sezonu tamamlamak için Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF), liglerin bazı hafta maçlarını hafta arasına koymuştu. Birinci Lig’de bugün başlayan 22. hafta maçlarında Esentepe, Binatlı, Yenierenköy ve Miracle Karşıyaka günü galibiyetle kapatan ekipler oldular.

 

Karşıyaka son nefeste: 1-2

AKSA Birinci Lig’de günün dikkat çeken karşılaşmasında, zirve mücadelesi veren Pera Larnaka Gençler Birliği ile lider Miracle Karşıyaka karşı karşıya geldi. İskele, Cumhuriyet Stadı’nda yer alan mücadeleden galibiyetle ayrılan taraf 1-0 geriye düşen ve son anlarda bulduğu gollerle 2-1’lik skorla Miracle Karşıyaka oldu. Mücadelede Gençler Birliği 58. dakikada Sinan Çınar ile öne geçerken Karşıyaka’da oyuna sonradan dahil olan golcü futbolcu Esin Sonay 83 ve 90. dakikalarda kaydettiği gollerle takımının 2-1 galip gelmesini sağladı. Bu sonuçla Karşıyaka puanını 50 yaparken, Gençler Birliği 38 puanda kaldı. Ligde gelecek hafta Karşıyaka, Binatlı’yı konuk edecek. Gençler Birliği ise Esentepe’ye konuk olacak.

 

Esentepe’nin bileği bükülmüyor: 0-1

Ligin 22. haftasında zirve mücadelesi veren Yeniboğaziçi, haftalardır kaybetmeyen Esentepe’yi konuk etti. Osman Ergün Mehmet Stadı’nda yer alan karşılaşmadan galibiyetle ayrılan taraf 1-0’lık skorla Esentepe oldu. Esentepe’nin maçtaki galibiyet golü 68. dakikada Emre Mutlu’dan geldi. Bu sonuçla Esentepe ligdeki yenilmezlik serisini 9 maça taşırken Yeniboğaziçi zirve yolunda önemli bir kayıp yaşadı. 40 puana yükselen Esentepe ligde gelecek hafta Pera Larnaka Gençler Birliği’ni konuk edecek. Ligde beş maç sonra kaybeden ve 41 puanda kalan Yeniboğaziçi ise Mormenekşe’nin konuğu olacak.

 

Yenierenköy’den müthiş geri dönüş: 4-2

Ligin 22. haftasında son sırada yer alan Yenierenköy, müthiş bir geri dönüşe imza attı. Mağusa, Dr. Fazıl Küçük Stadı’nda konuk ettiği Mustafa Hacıali Yılmazköy karşısında ilk yarıyı 2-0 geride kapatan Yenierenköy, ikinci yarıda bulduğu gollerle maçı 4-2 galibiyetle tamamladı. Yenierenköy’ün galibiyet golleri 52, 57 ve 71. dakikalarda Malik Sercan Gök ve 75. dakikada Ersan Öztürk’ten geldi. Yılmazköy’ün gollerini ise 5. dakikada Berkay Demir ve 20. dakikada Özner Zaifoğlu kaydetti. Puanını 12 yapan Yenierenköy gelecek hafta Dörtyol’a konuk olacak. 25 puanda kalan Yılmazköy ise Düzkaya’yı konuk edecek.

 

Binatlı haftalar sonra: 4-1

Birinci Lig’in 22. haftasında Binatlı, Dörtyol’u konuk etti. Üner Berkalp Stadı’nda yer alan karşılaşmada Binatlı 4-1 galip gelerek ligde 7 maç sonra hanesine 3 puan yazdırdı. Binatlı’nın galibiyet gollerini 17. dakikada Sertaç Özbil, 27 ve 54. dakikalarda Çağdaş Arslan ile 79. dakikada penaltıdan Abdurrahman Bengi kaydetti. Dörtyol’un tek golü 61. dakikada Berat Kurtay’dan geldi. Puanını 27 yapan Binatlı gelecek hafta lider Miracle Karşıyaka’ya konuk olacak. 13 puanda kalan Dörtyol ise son sıradaki Yenierenköy’ü konuk edecek.

birinci-lig-program-22.jpgbirinci-lig-puan-22.jpg

Bu haber toplam 757 defa okunmuştur
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.