“Bireysel ve gruplar halinde spora izin verilmeli”

“Bireysel ve gruplar halinde spora izin verilmeli”

Hentbol Federasyonu Başkanı Bahadır Ayhan, sporun gerçek anlamda açılana kadar sporun bireysel veya gruplar halinde açık alanlarda veya sağlık koşullarının yerine getirildiği salonlarda yapılmasına izin verilmesi gerektiğini belirtti.

A+A-

Genç TV ekranlarında yayınlanan Kıral’ın Günlüğü programına konuşan Hentbol Federasyonu Başkanı Bahadır Ayhan, Ocak ayında U18 final müsabakalarının ardından Üst Kurul tarafından alınan kapanma kararı ile hentbolun da durduğunu hatırlattı. Bir ayı aşkın bir süredir hentbolda organizasyonların durduğunu ancak seminerler dizisi düzenlemeye başladıklarını belirten Ayhan, “En azından sporcuların, antrenörlerin hentbola karşı motivasyonlarını korumak için seminerler dizisi yaptık. Önümüzdeki hafta veya bu hafta sonuna doğru plaj hentbolu ile ilgili seminer düzenlenecek. Bu seminerlerle hentbol camiasını sıcak tutmaya çalışıyoruz” dedi.

 

“Mayıs’tan sonra açılırsak büyükler liglerini yapamayabiliriz”

“Eğer açılırsak özellikle büyükler ligini bitirmek için üç ay gibi bir süreye ihtiyacımız olur. Eğer mayıstan sonraya da denk gelirse bu seneyi yapamayacağız diye düşünüyorum. Ama Mart ayının sonunda, Nisan’da açılırsa o zaman Mayıs, Haziran içerisinde büyükler liglerini bitirmeyi planlarız” diyen Ayhan, “U14 ve U16 ligleri için de turnuvalar şeklinde, yaz etkinlikleri çerçevesinde yapacağız. Ben daha çok altyapılara önem veriyorum. Altyapılardaki çocuklarımız geçen yıl da oynamadılar. Bu yıl oynamaları için çaba sarf ediyoruz federasyon olarak” ifadelerini kullandı.

 

“Bireysel ve gruplar halinde antrenman izni verilmeli”

“Artık sporda bireysel ve takım sporlarında beşli-altılı gruplarda, dış mekanlarda veya sağlık koşullarının yerine getirilmiş salonlarda antrenman izinlerinin verilmesi gerekir diye düşünüyorum” diyen Ayhan, “Markette, açık pazarda insanlar hınca hınç dolu, bizim sporcularımızı eve kapatmak bence doğru değil. Açık ortamda sporun gruplar halinde yapılması sağlık açısından da iyi olacak diye düşünüyorum” dedi.

 

“İzin verilmemesinin sebebini anlamış değilim”

“Sporu biz iyice arka plana ittik” diyerek sözlerini sürdüren Hentbol Federasyonu Başkanı Ayhan, “Spor Dairesi’nin sağlık üst kuruluna da bir şekilde bastırmaları gerekir. Spor gerçek anlamda açılana kadar şimdiden sporcuların gruplar halinde spor yapmalarına imkan verilmesi gerekir. Bunu da kapatmalarının, izin vermemelerinin sebebini anlamış değilim” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 2875 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler