Bir yıldır sahasında yenilmiyor

Bir yıldır sahasında yenilmiyor

Mağusa Türk Gücü, son üç şampiyonluğunu yaşadığı sezonlara bakıldığında, kendi iç saha yenilmeme serisini geliştirdi

A+A-

AKSA Süper Lig’in yenilgisiz lideri Mağusa Türk Gücü, hafta sonu Hamitköy karşısında elde ettiği galibiyetiyle daha önce yakaladığı iç saha yenilmeme serisini geliştirdi. MTG son olarak geçtiğimiz yıl 19 Aralık 2021’de Hamitköy’e iç sahada mağlup olurken, bir yıl sonra 18 Aralık 2022’de yine Hamitköy karşısında galip gelerek iç sahada yenilmeme serisini 15 maça çıkardı, bir yıllık sürede sahasında yenilmemiş oldu.

 

Bir yıl sonra yine Hamitköy maçı ile seri gelişti

Üst üste üç şampiyonluğun ilk sezonu olan 2018-19 sezonundan bugüne kadar olan döneme bakıldığında MTG daha önce 2019-20 sezonunun 4-30. haftaları arasında 14 maçlık iç saha yenilmeme serisi yakalamıştı. Son olarak geçtiğimiz sezonun 14. haftasında (19 Aralık 2021) konuk ettiği Hamitköy’e 4-2 kaybeden MTG, o maçtan sonra oynadığı 15 iç saha maçında 13 galibiyet ve 2 beraberlik elde ederek bu serisini de geride bıraktı. MTG ligin 13. haftasında 18 Aralık 2022 tarihinde Hamitköy’ü 3-2 yenerek bir yıl içerisinde evinde oynadığı lig maçlarında da mağlup olmamış oldu.

 

Galibiyet serisini egale etti

Mağusa Türk Gücü, üst üste üç şampiyonluğun başladığı 2018-19 sezonundan günümüze kadarki sürede daha önce 11 maçlık galibiyet serisi yakalamıştı. O sezonun 13. haftasından 23. haftasında kadarki dönemde bu rekoru elde eden MTG, Hamitköy galibiyetiyle 11 maçlık galibiyet serisi yakaladı ve o dönemki seriyi egale etti. MTG bir maç daha kazanırsa bu serisini de geride bırakmış olacak.

 

21 maçtır bileği bükülmüyor

Mağusa Türk Gücü’nün son üç şampiyonluk sezonları içerisinde 25 maçlık yenilmeme serisi bulunuyor. Sarı yeşilli ekip 2019-20 sezonunun 6. haftasından 30. haftaya kadar olan dönemde 25 maçta yenilgi yaşamadan şampiyon olmuştu. Geçtiğimiz sezonun 22. haftasında Yenicami’ye deplasmanda mağlup olan MTG, o maçtan bu yana oynadığı 21 lig maçında mağlubiyet yaşamadı. MTG’nin 5 maç daha mağlup olmaması halinde bu dereceyi de geliştirmiş olacak.

 

Bu haber toplam 583 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.