“Bir takım iyiyse, heyecan  gelmesi için kaybetmeli mi?”

“Bir takım iyiyse, heyecan gelmesi için kaybetmeli mi?”

AKSA Süper Lig’in 18. haftasında Doğan Türk Birliği deplasmanında 2-0 mağlup olan lider Mağusa Türk Gücü, bu sezon ilk kez mağlubiyet yaşadı.

A+A-

BİR SAKAT, DÖRT CEZALI… Doğan Türk Birliği mağlubiyeti sonrasında 14 maçlık galibiyet serisi ve 24 maçlık yenilmeme serisi sona eren Mağusa Türk Gücü’nde Gönyeli maçında 5 oyuncu forma giyemeyecek. Kaleci Ufuk Şimşek sakatlığı, Bünyamin Ayaz kırmızı kart cezası, Mustafa Salk, Ünal Kaya ve Mehmet Erol dört sarı kart cezaları nedeniyle bu maçta görev yapamayacak

 

“İYİYSEK ALIP GÖTÜRECEĞİZ”… Mağusa Türk Gücü Teknik Direktörü Ali Oraloğlu, “Sahaya çıkan 11 kişi olacak. Onlar da elinden geleni her zaman yaptı, bu hafta da yapacaklar. ‘MTG aldı gidiyor’, ‘Ligin heyecanı bitti’ gibi yorumlar var. Bir takım iyiyse, heyecan gelmesi için kaybetmeli mi? İyiyiz, iyi oynamaya da devam edeceğiz. Bunları yapıyorsak alıp götüreceğiz” dedi

 

AKSA Süper Lig’in 18. haftasında Doğan Türk Birliği deplasmanında 2-0 mağlup olan lider Mağusa Türk Gücü, bu sezon ilk kez mağlubiyet yaşadı. Sarı yeşilli ekibin ayrıca 24 maçlık yenilmeme serisi de sona erdi. Bu karşılaşmada yaşanan sakatlık ve gösterilen kartlar nedeniyle MTG, Gönyeli maçına 5 oyuncusundan yoksun çıkacak. Mağusa Türk Gücü Teknik Direktörü Ali Oraloğlu yaptığı değerlendirmede eksikleri olmasına rağmen Gönyeli maçına da sahaya 11 kişi ve galibiyet için çıkacaklarını söyledi. Oraloğlu, “MTG aldı gidiyor, ligin heyecanı kalmadı” gibi yorumları eleştirdi, “Bir takım iyiyse heyecan gelmesi için kaybedelim mi?” sorusunu sordu.

 

Beş isim yok

Mağusa Türk Gücü’nde Doğukan Demirman ile yaşadığı bir pozisyon sonrasında elinden sakatlanan Ufuk Şimşek’in takıma katılmasının 3 haftayı bulacağı belirtiliyor. Ufuk’un yanı sıra kırmızı kart gören savunmanın önemli ismi Bünyamin Ayaz da bu hafta oynanacak Gönyeli maçında görev yapamayacak. Maçın son bölümlerinde gördükleri sarı kartlarla cezalı duruma düşen üç isim var. Mustafa Salk ve Ünal Kaya dört sarı kart cezalısı konumuna düştü. Sakatlığı sebebiyle forma giyemeyen ancak yedek kulübesinde yer alan Mehmet Erol da itirazları nedeniyle gördüğü sarı kart sonrasında cezalı duruma düşen bir diğer isim oldu.

 

Dört isim kart cezası sınırında

Mağusa Türk Gücü’nde ayrıca dört isim kart cezası sınırında. Şenol Şöför, Mehmet Gürlü, Lawrence Ogbe ve Arif Uysal gelecek karşılaşmalarda sarı kart görmeleri durumunda cezalı duruma düşecek isimler.

 

Oraloğlu: Netice itibarı ile MTG sahaya kazanmak için çıkacak

Mağusa Türk Gücü Teknik Direktörü Ali Oraloğlu, hem oynanan Doğan Türk Birliği, hem de oynanacak olan Gönyeli maçını YENİDÜZEN’e değerlendirdi. Beş eksikleri olduğunu belirten Oraloğlu, “Tabi eksiğimiz var diye hiçbir zaman hiçbir platformda konuşmadık. Sahaya çıkan 11 kişi olacak. Onlar da elinden geleni her zaman yaptı, bu hafta da yapacaklar. Gönyeli maçında eksiklerimiz olsa da netice itibarı ile MTG sahaya çıkacak ve kazanmak için çıkacak” açıklamasını yaptı.

 

“Hakem maçı bir tarafa yönlendiriyorsa bunda sıkıntı var”

Doğan Türk Birliği maçını değerlendiren Oraloğlu, o maçın artık geride kaldığını ve konuşmanın bir anlam ifade etmediğini, ancak yapacağı değerlendirmede Doğan Türk Birliği’nin kendilerine karşı çok doğru oynadığını, ciddi anlamda sert oynayarak puan veya puanlar için sahaya çıktığını kaydetti. Oyunun kırılma anları olduğunu söyleyen Ali Oraloğlu, “Yakaladığımız pozisyonları değerlendiremedik. Futbolda bunlar var. Kırılma anlarında eğer ki futbolcular bunları yapamıyorsa, kırılma anı olan, olmayan noktalarda hakem eğer maçı bir tarafa yönlendiriyorsa bunda sıkıntılı bir durum var” ifadelerini kullandı.

 

“Bir takım iyiyse heyecan gelmesi için kaybetmeli mi?”

Bu maçı kaybettiklerini, Doğan Türk Birliği’ni tebrik ettiklerini ama bu hafta adil bir yönetim olduğunu düşünmediklerini vurgulayan Ali Oraloğlu, galibiyet serilerinin bitişi ile ilgili de değerlendirmede bulundu. “Bu iş her zaman böyledir” diyen Oraloğlu, “Dünyanın bütün ülkelerinde müsabakalarını sürekli kazanan takımların kaybetmesi istenir. Basında da ‘MTG aldı gidiyor’, ‘Ligin heyecanı bitti’ gibi yorumlar var. Bir takım iyiyse heyecan gelmesi için kaybetmeli mi? İyiyiz, iyi oynamaya da devam edeceğiz. Biz kendimizi ve ülke futbolunu geliştirmeye, iyi olmaya devam edeceğiz. Bunları yapıyorsak alıp götüreceğiz. İyi çalışıyoruz, iyi yönetiliyoruz. Bu ülke futbolunu geliştirmiyor mu?” açıklamasını yaptı.

 

“Tüm hakemleri bağlamaz ama bu söylemler hakemleri de etkilemiş olabilir”

“Muhakkak özgür bir basın var, görüşüne saygı duyuyorum” ifadelerini kullanan Ali Oraloğlu, “Duruma iki yönlü bakmak lazım. Bir onların bir de bizim tarafımızdan. Biz neredeyse profesyonel olarak çalışıyoruz. Bu çocuklar iyidir diye heyecan kalmıyor. Bu söylemler hakemleri de etkilemiş olabilir, tabi bu tüm hakem camiasını bağlamaz. Biz hakemlere de saygı duyuyoruz. Geçtiğimiz akşam maçımızı da yönetin Kerem hocamıza da saygı duyuyoruz. Hakem adil olmalı” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 622 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.