Beşiktaş ile Fenerbahçe 356. kez karşılaşıyor

Beşiktaş ile Fenerbahçe 356. kez karşılaşıyor

Türkiye Spor Toto Süper Lig'de haftanın maçı için nefesler tutuldu! Dev derbide yarın Beşiktaş ile Fenerbahçe, Vodafone Park'ta kozlarını paylaşacak.

A+A-

Türkiye Spor Toto Süper Lig'de haftanın maçı için nefesler tutuldu! Dev derbide yarın Beşiktaş ile Fenerbahçe, Vodafone Park'ta kozlarını paylaşacak. Saat 20.00'de başlayacak karşılaşmayı hakem Volkan Bayarslan yönetecek.

Milli maçlar öncesindeki son lig maçında İstanbulspor'la 2-2 berabere kalarak beklemediği bir puan kaybı yaşayan siyah-beyazlı ekip, derbiyi kazanarak yeniden yükselişe geçmenin planlarını yapıyor.

Ligde 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 yenilgisi bulunan Beşiktaş, 14 puanla 4. sırada yer alırken, 4 galibiyet, birer mağlubiyet ve beraberliği bulunan Fenerbahçe 13 puanla 6. basamakta bulunuyor.

 

Dev derbide 356. randevu

Derbi maçında kozlarını paylaşacak Beşiktaş ile Fenerbahçe, Türk futbol tarihinde daha önce 355 kez karşılaştı.

İki ekip arasında 28 Kasım 1924'te Fenerbahçe'nin 4-0 üstün tamamladığı müsabakayla başlayan 98 yıllık rekabette sarı-lacivertliler, rakibi karşısında galibiyet ve gol sayısı bakımından önde bulunuyor.

Geride kalan maçlarda Fenerbahçe 133, Beşiktaş 126 galibiyet aldı, 96 karşılaşmada ise taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı.

Rekabette Fenerbahçe'nin 492 golüne, Beşiktaş 451 golle karşılık verdi.

 

Geçen sezon üstünlük kurulamadı

Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında oynanan karşılaşmalarda geçen sezon eşitlik oluştu.

Ligin ilk yarısında Kadıköy'de oynanan derbi 2-2'lik beraberlikle sonuçlandı. Sezonun ikinci karşılaşmasında ise ekipler Vodafone Park'tan 1-1'lik sonuçla ayrıldı.

BEŞİKTAŞ İLE FENERBAHÇE'NİN UNUTULMAZ MAÇLARI

Bu haber toplam 688 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.