Beş takımdan biri kurtulacak

Beş takımdan biri kurtulacak

AKSA Süper Lig’de 28. hafta mücadelesinde Gönyeli’nin ligden ihraç edilen Miracle Değirmenlik’in ardından direkt düşen diğer takım olması sonrasında sıra Play-out’un nasıl şekilleneceğine geldi.

A+A-

Haftanın maçlarında alt sıralardan kurtulmak isteyen takımlardan sadece Göçmenköy, Gönyeli karşısında galip gelirken, diğer takımlar haftayı puan alamadan kapattı. Ligin tamamlanmasına iki hafta kalırken Play-out oynama ihtimali devam eden beş takımın sadece bir tanesi Play-out dışında kalabilecek.

 

Play-out hattının henüz üzerinde 10. sırada bulunan Türk Ocağı’nın altındaki diğer dört takıma göre dezavantajı söz konusu. Sarı siyahlı ekip gelecek hafta Doğan Türk Birliği ile oynayacağı derbi mücadelesi sonrasında ligin son haftasını bay geçecek. Play-out oynama ihtimali olan takımlarla ikili averaja bakıldığında Gençlik Gücü ve Çetinkaya karşısında üstünlüğü bulunan Ocak’ın buna karşılık Göçmenköy ile iki maçta galibiyet ve atılan gol sayıları eşit olduğundan olası eşitlik durumunda genel averaja bakılacak. Ocak’ın Hamitköy ile de ikili averajda eşitliği söz konusu ancak daha önce belirtildiği gibi kalan iki haftada sarı siyahlıların tek maçı olması rakiplerine göre oldukça büyük bir dezavantaj.

 

Ligde averajla Play-out hattının hemen altında bulunan Göçmenköy gelecek hafta birebir rakibi konumunda olan China Bazaar Gençlik Gücü’ne konuk olduktan sonra son haftada Küçük Kaymaklı’yı konuk edecek. Göçmenköy’ün Play-out oynama olasılığı bulunan takımlardan Çetinkaya’ya karşı ikili averajda üstünlüğü bulunurken, Hamitköy’e karşı bulunmuyor. Türk Ocağı ile iki maçta galibiyet ve atılan gol sayıları eşit olduğundan olası eşitlik durumunda genel averaja bakılacak ve kalan haftalarda goller de büyük önem arz edecek. Göçmenköy bu hafta karşılaşacağı Gençlik Gücü ile ligin ilk yarısında 3-3 berabere kalmıştı.

 

Çetinkaya ligde kalan iki karşılaşmasını rahat konumda bulunan ekiplerle oynayacak. Sarı kırmızılılar gelecek hafta Yonpaş Dumlupınar’ı konuk edecek. Ardından ligin son haftasında Mesarya deplasmanına gidecek. Play-out oynama olasılığı bulunan rakipleri arasındaki ikili averaj durumuna bakıldığında Çetinkaya’nın bir tek Hamitköy’e karşı üstünlüğü bulunurken, Göçmenköy ve Türk Ocağı’na bulunmuyor. Gençlik Gücü ile ikili averaj eşit durumda.

 

22 puanla Play-out içerisinde yer alan Gençlik Gücü, kalan iki maçını birebir rakipleri ile oynayacak. GG bu hafta Göçmenköy’ü konuk ettikten sonra Hamitköy deplasmanına gidecek. Bu iki karşılaşmada alınacak sonuçla beraber ikili averaj da büyük önem taşıyor. Gençlik Gücü ilk yarıda Göçmenköy ile 3-3 berabere kalmış, Hamitköy’e 3-0 mağlup olmuştu. Türk Ocağı, ikili averajda Gençlik Gücü’ne üstün konumda bulunuyor. Gençlik Gücü ile Çetinkaya’nın ise ikili averajında eşitlik söz konusu.

 

21 puanla Play-out hattındaki takımların en az puanı bulunan takım olan Hamitköy, ligde gelecek hafta küme düşen Gönyeli deplasmanına gidecek. Hamitköy ardından Gençlik Gücü ile son haftada kritik bir karşılaşma oynayacak. Hamitköy’ün birebir rakipleri arasında ikili averajda tek üstünlüğü Göçmenköy’e karşı. Türk Ocağı ve Çetinkaya’ya karşı üstünlüğü bulunmuyor. Gençlik Gücü ile ikili averaj ligin son haftasında oynanacak maçla belli olacak. Takımların son iki haftada oynayacakları maçların programı şöyle:

 

 

 

 

 

 

super-lig-puan-27.jpg

Bu haber toplam 570 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.