Berkem Korbay istifa etti

Berkem Korbay istifa etti

Futbolcular Birliği Başkanı Berkem Korbay, başkanlık görevinden istifa ettiğini açıkladı.

A+A-

Futbolcular Birliği Başkanı Berkem Korbay, başkanlık görevinden istifa ettiğini açıkladı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Korbay, istifa gerekçelerini anlattı, “İstifamın sebebi önce KTFF'dir, sonra futbolcular ve Devlettir” dedi. 

Korbay’ın yaptığı açıklama şöyle:

FUTBOLCULARA NET ÇAĞRI VE BİLGİLENDİRME.

(İçerik: istifamız nedeni, yapılması gerekenle ilgili birlik çağrısı ve şimdiye kadar yaşananlar.)

Öncelikle 2. dönem için başkan olmamak istediğimden net bir çağrıda bulundum aday çıkmayınca ihale bana kaldı.

 Ancak yaşananları sizlere şeffaf bir şekilde anlatmak istiyorum.  Futbol Federasyonu, devlet mercileri ve başkanının gücünün gölgesi altında olan futbolcu kardeşlerimizin sallamadığı, desteklemediği bir derneğiz. En başta bizler birlik değiliz, ensemizde de ceviz kırmaları müstahaktır.

Gelelim yazdığımın açılımına;

1-Futbol Federasyonu bugün futbolcu özlük hakları kararları için KULUPLER BİRLİĞİ’NİN sunduğu öneriler ile hareket etmiştir. On binlerce futbolcu hakkında alınan kararlar yine bizlerin de fikirleri yok sayılarak alınmıştır. Aldığınız kararlar doğru veya yanlış, futbol ile ilgili bir karar alınacaksa; Bir sandalyede dernek çatısı altında olan bir kişiye veya herhangi bir futbolcuya ayrılmış olsaydı bu kadar rahatsız olmayacaktık. Bu doğrultuda bizler dernek olarak zaten aktifiyiletliğinin bir anlamı olmayan FUTBOLCULAR DERNEĞİ Mühürümüzü götürüp Futbol Federasyonu’na bırakmayı düşünüyoruz. Sözleşme istedik olmadı, alınan kararlarda söz istedik olmadı, belki vereceğimiz fikir ile Kulüplerimizin de derin nefes alacağı fikirlere sahiptik dedik, kapı nerde göstermediler. Bu bağlamda tam bir kopukluk, ÖTEKİLEŞTİRME YAŞIYORUZ. Madem buyurun paydaşınız artık tam KARŞINIZDA.

2-Devlet mercileri için 3-5 kelime edip sert cümlemi ve fikirlerimi sona bırakayım. Dernek çatımız olsun, örgütlenelim diye başta şimdi Cumhurbaşkanının sarayına dahi girdik fakat haftalar, aylar geçmesine rağmen, hükümetin ve cumhurbaşkanının derneğimize tavrı tam bir hiç olmuş ve anlattığımız, istediğimiz HİÇBİR KONUDA SÖZLERİNDE DURMADILAR.

3- Siz futbolcu dostlarım, kendi kişisel çıkarlarınız alev almadıkça birlik olamıyorsunuz. SÖZLEŞME YOKSA SAHAYA ÇIKMAYALIM DESEK 3-5’i geçer miyiz bilmiyorum.

Şimdi kamuoyu önünde öncelikle istifamı sunuyorum. Sebebi ise önce KTFF'dir, sonra futbolcular ve Devlettir.

Önerim ise futbolcu kardeşlerimin KÖLE oldukları bu sisteme boyun eğmemesi. Futbolcular Derneği Başkan sıfatının sözde olduğunu, bu derneğin bütün kramponu olan gençlerin olduğunu ilk gün söyledim. Eğer biz bu sistemde ‘yokuz’ derseniz. YOKUM ÇAĞRISIYLA ÇOĞALIN. BÜYÜLELİM KİM OLDUĞUMUZU HATIRLATALIM. İLK ÇAĞRI BENDEN

BEN YOKUM!!!!!!!!!...”

Bu haber toplam 979 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.