Bekir Polonya’da parladı

Bekir Polonya’da parladı

Gazimağusa Belediyesi Tenis Kulübü sporcusu Bekir Devran Esendağlı’dan Polonya’da büyük başarı

A+A-

Gazimağusa Belediyesi Tenis Kulübü sporcusu Bekir Devran Esendağlı, 26 Şubat - 5 Mart 2022 Tarihleri arasında Polonya Poznan şehrinde düzenlenen Sobota Cup 12 Yaş Tennis Europe Turnuvasında yarı final oynadı.

Turnuvada oyuncusu bulunan ve yıllarca ülkemizde Antrenör eğitimleri için bulunan Piotr Ünierszky, Bekir’in almış olduğu bu başarının KKTC tenisi için büyük bir başarı olduğunu söyledi.

Bekir’in antrenörü Mustafa Ülker ise turnuvaya katılan tüm sporcuların kendi ülkelerinde ilk 8 de olduğunu, Bekir’den 1 yaş büyük olduklarını ve bu oyunculara karşı almış olduğumuz sonuçların kendilerini motive ettiğini söyledi.

 

Sakatlık nedeniyle finalin kapısından döndü

Bekir’in yarı final maçında 3-2 önde olmasına rağmen yaşadığı sakatlık sonucu maçtan çekilmek zorunda kaldığını söyleyen Mustafa Ülker, sakatlık yaşamış olmasalardı Bekir’in finale kalma şansının çok fazla olduğunu belirtti. Mustafa Ülker yoğun çalışmalarının karşılığını aldıklarını ve bunun kendilerini onore ettiğini de belirtti.

Turnuvaya ön elemeden katılan Bekir, ön elemede Alman rakibi Richard Hiemann’ı 6-3/6-0 yenerek adını ana tabloya yazdırdı. Bekir burada Polanya’dan rakibi Marcin Voigt’ı 6-3/6-2, Belarus’dan Michail Hotin’I 6-0/6-4, Polonya 3 numarası Lan Pawel Paradowski ise 6-2/6-1 yenerek yarı finale kaldı. Yarı finalde Polonya’nın 12 yaş 1 numaralı seribaşına karşı maça çıkan Bekir maç öncesi kolundaki sakatlıktan dolayı ilk sette 3-2 öne geçmesine rağmen maçı tamamlayamayarak maçtan çekilmek zorunda kaldı.

Bu haber toplam 530 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.