BAU Cyprus Cup heyecanı yaşanacak

BAU Cyprus Cup heyecanı yaşanacak

Basketbolda Bahçeşehir Kıbrıs Üniversitesi (BAU) tarafından organize edilen ve Ünilig öncesi hazırlık turnuvası olan BAU Cyprus Cup, 8-11 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek.

A+A-

Organizasyona Bahçeşehir Kıbrıs Üniversitesi, Rauf Denktaş Üniversitesi, Doğu Akdeniz Üniversitesi ve Yakın Doğu Üniversitesi katılım gösterecek.

KKTC Basketbol Federasyonu ve Üniversite Sporları Federasyonu tarafından organize edilen Ünilig heyecanı geçtiğimiz sezon büyük ilgi görürken bu kapsamda takımların son durumlarını görme adına ilk kez organize edilen kupa ile ilgili basın toplantısı düzenlendi.

Toplantı pazartesi günü Golden Tulip Otel’de gerçekleştirilirken Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mehmet Toycan açıklamalarda bulundu. Basketbol Federasyonu Başkanı Orhun Mevlit, Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Hüseyin Aşkın Kınacı ile Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği Başkanı Necati Özsoy da toplantıda yer alırken, organizasyona katılacak takımların temsilcileri de basın toplantısında hazır bulundu.

 

Toycan: Biz bu kültürü bünyemizde yaymak istiyoruz

Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mehmet Toycan, Bahçeşehir Üniversitesi’nin büyüyen, gelişen değerleri ile ülkeye katma değer kazandırmaya çalıştığını belirterek sözlerine başladı. Sporun da kendileri için çok önemli olduğuna işaret eden Toycan, “Kıbrıslı Türk sporculara fırsat ve imkan verildiğinde ne denli başarılı olduklarının bilincindeyiz” dedi.

Üniversiteler olarak ellerinden geldiğince sosyal, fiziksel ve sağlık anlamında gelişim gösterilmesi için spora çok önem verdiklerini söyleyen Mehmet Toycan, “Basketbolda ilk adımı attık ve geçtiğimiz yıl ilk kez katılım gösterdiğimiz Ünilig’de belli oranda başarı sağladık. Biz bu kültürü bünyemizde yaymak istiyoruz. Çok güzel anılar biriktirdik. Katılım gösteren tüm üniversiteleri kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Ünilig’de güzel bir heyecan yaşadıklarını söyleyen BAU Rektörü Prof. Dr. Mehmet Toycan, organizasyonda emekleri olan federasyon başkanlarına teşekkür ederek düzenleyecekleri turnuvayı geleneksel olarak yapmayı amaçladıklarını ifade etti.

 

Kınacı: Ünilig bir marka oldu

Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Hüseyin Aşkın Kınacı yaptığı açıklamada Ünilig’in artık bir marka olduğunu belirtti. Her yıl düşen ve çıkanın olacağı bir format olduğunu aktaran Kınacı, Basketbol Federasyonu ile işbirliklerinin sürdüğünü söyleyerek bu yıl Ünilig’de organizasyonu yönetmesi için bir CEO belirleyeceklerini, kafalarında bazı isimler olduğunu ve bunu ilerleyen zamanlarda duyuracaklarını dile getirdi.

 

Mevlit: Binlerce seyircinin izlediği başka bir spor aktivitesi var mı, bilmiyorum

Basketbol Federasyonu Başkanı Orhun Mevlit yaptığı açıklamada, kendilerinin en çok eleştirildiği noktalardan bir tanesinin Ünilig’in Prolig’in önüne geçmesi olduğunu belirtirken, “Binlerce seyircinin izlediği başka bir spor aktivitesi var mı, bilmiyorum” dedi. Mevlit gelen bir soru üzerine şu anda Prolig’de 5 takımın olduğunu ve bunu 6 yapmak için çalıştıklarını dile getirdi.

 

Kura çekimi yapıldı, eşleşmeler belirlendi

Konuşmaların ardından gerçekleşen kura çekimi ile eşleşmeler belirlendi. Eşleşmeler şu şekilde:

 

8 Kasım Çarşamba

Atatürk Spor Salonu: YDÜ – DAÜ (18.00)

Atatürk Spor Salonu: BAU – RDÜ (20.00)

 

11 Kasım Cumartesi

Üçüncülük (16.00)

Final (18.00)

Bu haber toplam 622 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.