Batıda derbi zamanı

Batıda derbi zamanı

Süper Lig’in 5’inci haftasında Binatlı ile Baf Ülkü Yurdu karşı karşıya gelecek

A+A-

AKSA Süper Lig’in 5’inci haftasında iki Güzelyurt ekibi Binatlı ile Baf Ülkü Yurdu karşı karşıya geliyor. İki ekip de bu zorlu mücadeleyi kazanıp, yeni bir başlangıç yapmak istiyor. YENİDÜZEN’e maç öncesi açıklamalar yapan iki teknik adam da “Kazanmaktan başka çaremiz yok” dedi, maçın önemini anlattı.

 

 

 

 

AKSA Süper Lig’de 5’inci haftanın açılış maçı bölge derbisine sahne olacak. Üner Berkalp Stadı’nda Binatlı, Baf Ülkü Yurdu ile karşı karşıya gelecek. Şu ana kadar geride kalan 4 haftada iki takımın da henüz galibiyeti bulunmazken, her iki takım da bu karşılaşmayı kazanıp, hem derbi mücadelesini kazanmak, hem de ilerisi için çıkış yakalamak istiyor. Bu kritik maç öncesinde iki takım teknik patronu YENİDÜZEN’e değerlendirmelerde bulundu, böylesi bir maçta kazanmanın önemine işaret etti.

Mücadele yarın akşam 18.30’da Üner Berkalp Stadı’nda oynanacak.

binatli-001.jpg

Kötü bir başlangıç yaptılar

Yabancı oyuncu kuralının 1’e düşmesiyle birlikte hem Binatlı, hem de Baf Ülkü Yurdu sezona genç oyuncu ağırlıklı başladı. Ancak iki ekip de şu ana kadar geçen 4 haftada henüz galibiyetle tanışamadı. Binatlı 4 maçın tamamında da mağlup olurken, Baf Ülkü Yurdu bu süreçte 2 beraberlik, 2 de mağlubiyet aldı. Kötü sonuçlar puan tablosunda da iki ekibin aşağılarda olmasına neden oldu. 4 hafta sonunda henüz puanla tanışmayan Binatlı 16’ncı sırada, 2 puanı bulunan Baf Ülkü Yurdu ise 14’üncü sırada yer alıyor.

baf-ulku-yurdu.jpg

Son maçlarda Baf Ülkü Yurdu üstünlüğü…

2016-2017 sezonu itibariyle Baf Ülkü Yurdu’nun da Süper Lig’de mücadele etmeye başlamasıyla o sezondan itibaren Baf Ülkü Yurdu – Binatlı maçları yeniden oynanmaya başlandı. 2016-2017 sezonundan günümüze kadar gelen olan süreçte iki ekip 9 resmi karşılaşmada bir araya geldi. Bu karşılaşmaların 6’sını Baf Ülkü Yurdu kazanırken, 1’ini Binatlı kazandı, diğer 2 karşılaşma da beraberlikle sonuçlandı. Söz konusu maçlarda Baf Ülkü Yurdu rakip fileleri 22 kez havalandırırken, Binatlı ise rakibine 12 golle karşılık verdi. Oynanan son 9 resmi maçın hepsinde de en az 1 gol atılması gözlerden kaçmadı.

 

Taraftarlar ilgi gösteriyor

Son dönemde oynanan tüm Binatlı – Baf Ülkü Yurdu maçlarına taraftarlar yoğun ilgi gösteriyor. İki takımın taraftarlarının yanında, Güzelyurt bölgesindeki futbolseverler bu derbi maçını izlemek için Üner Berkalp Stadı’nda yerini alıyor.

 


 

 

Binatlı teknik direktörü Kemal Yürekli:

“Bu maçı kazanıp çıkış yakalamak istiyoruz”

kemal-yurekli.jpg

Binatlı’da Gökmen Davutoğlu’ndan boşalan teknik adamlık koltuğuna gelen Kemal Yürekli’nin ilk maçı bu maç olacak. Maç öncesinde YENİDÜZEN’e değerlendirmeler yapan genç teknik adam, son derece önemli bir maça çıkacaklarını belirterek, bu maçta alınabilecek bir galibiyetin gelecek haftalar için önemli olduğunu söyledi. Yürekli; “Son derece zor bir karşılaşma öncesinde göreve geldik. Bu maçın önemi her zaman büyüktür ve Binatlı – Baf Ülkü Yurdu maçları her zaman zorlu geçer. Bizde futbolcularımıza hem ligdeki konumumuz açısından, hem de derbi maçı olması açısından önemini anlattık ve onları hazırlamaya çalıştık. Bu maçı kazanıp çıkış yakalamak istiyoruz. Şu an için Alattin, Kone ve Mustafa Süzgen’in sakatlıkları var. Onları maça yetiştirmeyi hedefliyoruz. İlk 4 haftada kötü sonuçlar aldık. Taraftarlarımıza bu sonuçları unutturmak durumundayız. Baf Ülkü Yurdu da bizimle aynı durumda. Onlar da kazanmak için her şeyi yapacaklardır” dedi.

 

“Oldukça heyecanlıyım”

Gerek futbolculuk, gerekse teknik adamlık döneminde iki kulüpte de hizmet veren Yürekli şöyle devam etti: “Binatlı – Baf Ülkü Yurdu maçları eskiden beri yüksek tempoda geçer. Bu maçın önemi iki kulüp için de çok büyük. Her zaman seyir zevki yüksek maçlar oynanır. Hem futbolcuyken, hem de teknik adamken iki kulüpte de görev yaptım. Bu maç benim için ayrı bir önem taşıyor. Binatlı’da da ilk maçım Baf Ülkü Yurdu’na karşı olacak, o yüzden oldukça heyecanlıyım.”

 


Baf Ülkü Yurdu Antrenörü Kadir Hakel:

“Kazanıp yeni bir başlangıç yapmak bizim için çok önemli”

kadir-hakel.jpg

Baf Ülkü Yurdu antrenörü Kadir Hakel ise iki takımın da kazanmak için mücadele vereceğini belirterek, kendilerinin maçı kazanmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi, hafta boyunca yoğun bir tempoda maça hazırlandıklarını anlattı. Hakel; “İlk 4 haftada kaybetmemiz gereken tek maç aslında Girne Halk Evi maçıydı. O maçı kazanmamız lazımdı, sahamızda yenildik. Onu telafi etmek için bu hafta bir Binatlı maçına çıkacağız. Baf Ülkü Yurdu camiası için Binatlı maçlarının önemi çok büyük. Keza ayni şey Binatlı için de geçerli. Bu maç öncesinde iki takımındaki ligdeki konumu maçın önemini bir o kadar daha artırıyor. Bizde hafta başından itibaren bu bilinçle çalışmalarımızı gerçekleştirip maça hazır olmaya çalışıyoruz. Bu önemli maçta kazanıp yeni bir başlangıç yapmak bizim için çok önemli. Rakibimizin de çalışmaları bu yönde. Ekrem Madenci bu maçta forma giyemeyecek, onun dışında bir eksiğimiz yok. Ben mücadelenin seyir zevki yüksek geçeceğini düşünüyorum. Baf Ülkü Yurdu camiası olarak mutlak kazanmak istiyoruz.”

 

“Taraftarlarımız bize güvensin…”

Baf Ülkü Yurdu taraftarlarına da mesaj veren genç antrenör şöyle devam etti: “Yeni ve genç bir takımız. Evet, tecrübesiz bir kadromuz var ama sonuçta bu çocuklar da oynayarak tecrübe kazanacak. O yüzden taraftarlarımız bize güvensin ve gençlerimizi hem Baf Ülkü Yurdu camiasına, hem de ülke futboluna kazandıralım.”

 

TEŞEKKÜR: Manşet fotoğrafı için her iki camiaya ve fotoğrafta yer alan çocuklarla ailelerine teşekkür ederiz

Bu haber toplam 741 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.