“Başlasaydık, bu ülkede futbol diye bir şey kalmayacaktı”

“Başlasaydık, bu ülkede futbol diye bir şey kalmayacaktı”

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu, ülkedeki mevcut salgın ile ilgili durumu daha önceden öngördüklerini, bugün haklı çıktıklarını belirtti.

A+A-

Ülke sağlığına futbol olarak herhangi bir olumsuzluk yaşatmadıklarını ifade eden Sertoğlu, “Kulüplerimizin bir kısmı maddi yönden etkilendi ama çok ciddi şekilde etkilenme olmadı. Eğer ligi açsaydık, kulüplerin yüzde yetmişi iflas etmiş olacaktı ve bu ülkede futbol diye bir şey kalmayacaktı. Biz bunları hep söyledik ama hep kötü olduk. En sonunda ne dediysek çıktı” ifadelerini kullandı.

                                                                                                                        

Sertoğlu: İnşallah bu kapanma çok uzun sürmez

KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, Kıbrıs Genç TV ekranlarında yayınlanan Kıral’ın Günlüğü programına açıklamalarda bulundu.

“Tüm ülkede ciddi bir panik var şu anda. Kasım ayına kadar gayet iyi geldik. Kasım’dan sonra özellikle yılbaşı döneminde ve sonrasında ciddi sıkıntılar yaşadık. En sonunda olacak oldu ve kapandık” diyen KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, “İnşallah bu kapanma süresi çok uzun sürmez. Çünkü bu kapanmadan dolayı işçiler, emekçiler çok ciddi zarar görebiliyor, evlerine ekmek götüremiyorlar. Kapanma demek, belli bir kısmın kesinlikle parasız kalması demektir. Burada ciddi büyük iş adamları kendi elemanlarına bir şekilde bakabiliyor ama gün işleyip gün yiyen binlerce emekçi arkadaşımız vardır, onlara da günah” dedi.

 

“Açıkladığımız tarihlere kadar bu işin bitebileceğini öngörmüyorum, umarım yanılırım”

Futbolun devam ile ilgili bir süre önce federasyon tarafından yapılan açıklamayla ilgili olarak konuşan Sertoğlu, “Biz sağlık el verirse erkenden başlayabilir ve Süper Kupa ile start alabiliriz dedik. Bugünlere baktığımızda o açıkladığımız tarihlere kadar bu işin netleşeceğini ve bitebileceğini öngörmüyorum, umarım yanılırım” ifadelerini kullandı.

Kendilerine daha önce Mart ayı sonuna kadar aşılamanın biteceğinin iletildiğini aktaran Sertoğlu, “Biz de Nisan’a sarkarsa Mayıs’ta antrenmanlar başlayabilir dedik ama şu anda aşılamayla ilgili gidişata baktığımda bu mümkün görünmüyor. Çünkü 20 bin, 40 bin aşıyla bu iş olmuyor. Nüfusa baktığınızda 200 bin kişinin aşılanması lazım. Bu da 400 bin doz aşı demek. Biraz daha bekleyip önümüzü görmemiz lazım” açıklamasını yaptı.

 

“Biz çok anlattık, çok küfür ettiler”

“Geçtiğimiz yıl bu dönemlerde başladık durduk, başladık durduk. Tekrar başladık, bitirdik” diyerek sözlerini sürdüren Sertoğlu, “Daha sonraki sancılı süreçte yeni sezonu açtık, sonra tekrar durduk” dedi. “Biz zaten bu günlerin olabileceğini hep öngördük” şeklinde sözlerini sürdüren KTFF Başkanı Sertoğlu, “Biz ülke olarak çok rahat insanlar olduğumuzdan, bu günlerin geleceğini biliyorduk. Öyle bir hale geldik ki; sanki biz dokunulmazdık. Bizim farkımız, ülkemizin yaz dönemi açık alanların kullanılması, toplu taşımanın olmaması, ciddi yoğunlukların yaşanmamasıydı. Kışın gelmesiyle herkesin kapanması sonrası bugünleri getirecekti, nitekim getirdi. Biz çok anlattık, yanlış anladılar, çok küfür de ettiler. Şimdi bakıyorum bize küfredenlerin gıkı çıkmıyor” dedi.

 

“Başlasaydık, bu ülkede futbol diye bir şey kalmayacaktı”

Kendilerinin her zaman ülke sağlığı, kulüplerin geleceği en önde gelendir dediklerini aktaran Sertoğlu, “Ülke sağlığına baktığımda herhangi bir olumsuzluk yaşatmadık. Kulüplerimizin bir kısmı maddi yönden etkilendi ama çok ciddi şekilde etkilenme olmadı. Eğer ligi açsaydık, kulüplerin yüzde yetmişi iflas etmiş olacaktı ve bu ülkede futbol diye bir şey kalmayacaktı. Biz bunları hep söyledik ama hep kötü olduk. En sonunda ne dediysek çıktı” şeklinde konuştu.

 

“MOK konusu iyi niyet varsa kısa sürede çözülür”

Milli Olimpiyat Komitesi (MOK) konusu ile ilgili olarak bir süre önce başkan Dursun Koç’un açıklamaları ile ilgili konuşan KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, “Dursun Koç’un gelsinler hep birlikte tüzüğü yapalım açıklaması güzel bir açıklamaydı. Ortamı yumuşatan bir açıklamaydı. Aşkın Burcu arkadaşımız o tüzüğün son halini yapmak için uğraşıyor. Dursun Koç’ta iyi niyet varsa kısa sürede bu iş çözülür. Bizim derdimiz kimin başkan olacağı değildir, oradaki yapıyla ilgilidir sıkıntı. Yapı düzeldikten sonra kim isterse başkan olabilir” dedi.

Bu haber toplam 2316 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.