“Basketbolu yeniden aktif hale getirebilmek için çalışıyoruz”

“Basketbolu yeniden aktif hale getirebilmek için çalışıyoruz”

Basketbol Federasyonu Başkanı Orhun Mevlit, basketbolu yeniden nasıl aktif hale getirebileceklerini, online olarak nasıl eğitimler yapabileceklerini ve günlük hayatın normale dönmesiyle liglerin nasıl oynatacakları yönünde çalıştıklarını belirtti

A+A-

Mevlit değerlendirmelerde bulundu

Genç TV ekranlarında yayınlanan Kıral’ın Günlüğü programına konuşan Orhun Mevlit, “Basketbolu bugünlerde nasıl aktif hale getiririz, Zoom üzerinden hakemlerin, antrenörlerin eğitimlerini nasıl yaparız, bunun üzerinde çalışıyoruz” dedi. “Açılmanın ardından sonra günlük hayatın başlamasıyla ligleri sırayla nasıl oynatacağımızın hazırlıklarını yapıyoruz” diyen Mevlit, “Seyircisiz başlama olasılığımız çok yüksek. En azından YouTube üzerinden maçların izlenebilmesi adına çalışmalarımız var” ifadelerini kullanırken yeni göreve gelen Spor Dairesi Müdürü Fuat Tek ile kısa bir mesajlaşmaları olduğunu, belki bu hafta Zoom üzerinden bir toplantı yaparak önlerini görebileceklerini kaydetti.

Merkez Hakem Komitesi (MHK) ile ilgili herhangi bir sorunun olmadığını, yeni göreve gelen MHK’nın hakemlerle bir toplantı yaptığını hatırlatan Mevlit, hakemlerin görüşlerine kulak vererek iki ismi MHK danışmanı olarak göreve getirdiklerini ifade etti. Mevlit, yeni MHK’nın zeki ve uzlaşıcı bir yönetimi olduğunu belirtti.

 

“Önümüzdeki günlerde eğitimiyle, belki de maçlarla basketbol gündeme gelecek”

“Önümüzdeki günlerde eğitimiyle, belki sahadaki maçlarla basketbol gündeme gelecek” diyerek sözlerini sürdüren Mevlit, “Okulların açıldığı günden 15 gün içerisinde top havaya atılacak diye düşünüyoruz. Takımlar son 10 güne kadar antrenmanlarını sürdürdü, aslında çok da uzak değiller. Şimdi takım antrenmanları yapamıyorlar ama çok geri gideceklerini düşünmüyorum” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 1937 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.