Basketbolda online seminer tamamlandı

Basketbolda online seminer tamamlandı

KKTC Basketbol Federasyonu, yaşanan COVID-19 pandemisini göz önünde bulundurarak A takımlar seviyesindeki antrenör seminerini online olarak gerçekleştirdi.

A+A-

KKTC Basketbol Federasyonu, yaşanan COVID-19 pandemisini göz önünde bulundurarak A takımlar seviyesindeki antrenör seminerini online olarak gerçekleştirdi.

Basketbol Federasyonu Eğitim Kurulu tarafından, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) ile işbirliği içerisinde hazırlanan ve iki gün süren seminer bugün gerçekleştirilen son oturumla tamamlandı.

Seminerin son oturumunda Türkiye Milli takımda 2008-2012 yılları arasında Türkiye A Milli Takım İstatistik ve Analiz Sorumlusu, 2012-2014 yılları arasında Türkiye A Milli Takım Yardımcı antrenörlüğü, 2008-görevlerinin ardından Galatasaray A Takımı yardımcı antrenörlüğü ve devamında baş antrenörlüğü yapmış Ömer Uğurata antrenörlerle buluştu.

 

Özata’dan istatistik ve görüntüler eşliğinde detaylı oturum

Uğur Uğurata, sunumunda hızlı hücum, hücum geçişleri ve savunma prensiplerini antrenörlere aktardı. Uğurata konuşmasının başında atılan ve yenilen sayı farkının ortalamalarda çok fazla olmadığını, bunun üst düzey liglerde sık görüldüğünü, ligin içinde uçurum olmazsa pek görülmediğini belirtti.  Kolay sayının önemine vurgu yapan Uğurata, Euroleague verilerini ortaya koyarak örnekler sundu. Özellikle pozisyon başına en fazla sayı bulan takım konumundaki Anadolu Efes’ten bahseden Uğurata, hızlı oyunda top kayıplarının artmaması için oyunculara yardım edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

A takımlar seviyesindeki online eğitim semineri antrenörlerin Uğurata’ya sorularının ardından tamamlandı.

 

Sırada altyapı antrenörlerine yönelik online eğitim semineri var

Basketbol Federasyonu A takımlar seviyesindeki online eğitim seminerinin ardından yeni bir seminer hazırlıklarına da başladı. Yine Eğitim Birimi’nin TBF ile işbirliği içinde hazırlayacağı altyapı antrenörlerine yönelik online seminerin tarihi, katılımcıları ve diğer detayları önümüzdeki günlerde açıklanacak.

Bu haber toplam 1947 defa okunmuştur
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.