Basketbolda karar günü

Basketbolda karar günü

Basketbol Federasyonu, sezonun devamı ile ilgili bugün üyeleriyle toplantı gerçekleştirecek

A+A-

KKTC Basketbol Federasyonu, sezonun devamı ile ilgili olarak bugün kritik bir toplantı gerçekleştirecek. Covid 19 sonrasında olumsuz etkilenen 2019 - 2020 basketbol sezonu, faaliyetler ve sezonun geri kalanı ile ilgili olarak tüm kulüplerin katılacağı bir değerlendirme toplantısı yapılacak. Basketbolun bu sezon için geleceğinin netlik kazanması beklenen toplantı Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği’nde saat 10.00’da gerçekleştirilecek.

 

Sütcü: “Biz herkese fikrini söyleyebileceği bir ortam yaratmaya çalıştık”

Bu önemli toplantı öncesinde Basketbol Federaysonu Başkanı Ahmet Sütcü, YENİDÜZEN’e değerlendirmelerde bulundu. Sezonun geri kalanı ile ilgili olarak “Tüm fotoğraf çekilmiş olacak” nitelendirmesini yapan Sütçü, “Herkesin görüşü aldıktan sonra federasyon değerlendirmesini yapacak. Biz herkese fikrini söyleyebileceği bir ortam yaratmaya çalıştık. Herkesin gerçek durumu ile ilgili hareket etmek zorundayız. Kulüplerimiz oynamak istiyoruz dediği takdirde gereken her türlü çalışmaya gireriz. Zaten bu konuda çalışmamız var. Spor Dairesi ile de görüştük. Çünkü takımlarımıza gerçek doğru bilgiyi vermek zorundayız. Elimizdeki bilgileri onlara söyleyeceğiz, onların bilgilerini alalım ve yol haritası çıksın” dedi.

 

“Aslında bu Covid 19 sürecinde en çok üzülen federasyonuz”

2017 yılının eylül ayında göreve geldiklerini, sonrasında da faaliyetleri yürüttüklerini belirten Ahmet Sütcü, “Neler yaptık? Hakem kursu, antrenör kursu, eğitim faaliyetleri yaptık. Bir federasyonun imkanları çerçevesinde yapması gereken her türlü faaliyeti gerçekleştirdik. Bu konuda da bayağı özverili çalıştık. Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) ile ilişkilerimizi geliştirdik. Aslında bu Covid 19 sürecinde en çok üzülen federasyonuz. O kadar iyi giden bir ortamda TBF'nin altyapı organizasyonlarına 6 takım gönderebilmek ve bunların 4 tanesinin başarı sağlaması ve devamının gelecek olmasının yanı sıra yüksek rekabetin yaşandığı bir ligin sonuna doğru giderken, Play off’lar yaklaşırken, seyircinin ilgisi, basının ilgisi artarken ip gibi bunların durmasına en çok üzülen aslında biziz” açıklamasını yaptı.

 

“Baktığımızda tek destekçimiz TBF’dir diyebiliriz. Çünkü gerekli bütçe desteğini alamadık”

“Günün sonunda aslında baktığımızda tek destekçimiz TBF’dir diyebiliriz” diyerek sözlerini sürdüren Ahmet Sütcü, “Burada ne demek istiyorum? Biz gerekli bütçe desteğini alamadık. Bir federasyonun kendini geliştirmesi için iki basamağa ihtiyacı vardır. Bir yasal düzenlemesini netliğine, ikincisi de bütçesinin büyümesine. Biz bu konularda ihtiyacımız olan desteğe hiçbir zaman ulaşamadık. Günün sonunda da bu ortamda gelişmesine destek veren kulüp sayısının da az olduğunu gördük” dedi.

 

“Bu ortamda devam etmemiz gerçekten zor görünüyor”

“Bu ortamda devam etmemiz gerçekten zor görünüyor” diyen Sütcü, “Çünkü bu konuda bizim çabamızın bir yere ulaşabilmesi için bu şartlara kesinlikle ihtiyaç vardır. Bunun da değerlendirmesini basketbol camiası yapacak. Her zaman basketbol camiasını kendi içinde ortak çözüm üretmiştir ve yolunu çizmiştir. Bu konu son günlerde bizi arayıp fikir beyan eden kulüplerimiz de vardır. Biz de onlara gerekli açıklamayı yapacağız. Basketbolun önünde engel olarak anılmak istemiyoruz” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 4428 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.