Basketbolda aday yok

Basketbolda aday yok

Basketbol Federasyonu, çarşamba gerçekleşecek genel kurul öncesi Ali Tüzünkan’ın aday olamayacağını duyurdu

A+A-

TÜZÜNKAN’IN BAŞVURUSU KABUL EDİLMEDİ… Basketbol Federasyonu yaptığı açıklamada gerçekleşecek Olağan Genel Kurul’da başkan adayı olmadığını duyurdu. Ali Tüzükan’ın adaylığının, sunması gereken belgeleri sunmadığı için kabul edilmediği belirtilen açıklamada, “Başkanlık görevi için herhangi bir başvuru bulunmamaktadır” ifadeleri kullanıldı

 

“TÜZÜK DEĞİŞİRSE, İRADEM SÜRÜYOR”… Adaylığı kabul edilmeyen Ali Tüzünkan, YENİDÜZEN’e yaptığı açıklamada “Durumu saygı ile karşıladığını” belirtti. Adayların basketbola 5 yıl hizmet süresi olması gerektiği, kendisinin 3 yıl olduğunu aktararak, kulüplerin tüzük değişikliği talebi olduğunu, bunun gerçekleşmesi halinde de “Adaylık için iradesinin sürdüğünü” söyledi

 

Basketbol Federasyonu’nun 6 Eylül 2023 Çarşamba günü gerçekleşecek Olağan Genel Kurulu’nda başkan adayının olmadığı açıklandı. Mevcut yönetim kurulu üyesi olan ve geçtiğimiz Cuma günü başkan adaylığına başvuru yapan Ali Tüzünkan’ın federasyon tüzüğünün 28. Maddesi gereğince sunması gerektiği belgelerin tümünün sunulmadığı belirtilerek başkanlık görevi için herhangi bir başvurunun bulunmadığı belirtildi.

 

28. Madde ne diyor?

Federasyon tüzüğünde belirtildiği şekliyle başkan adaylarının basketbola 5 yıl boyunca hizmet etmeleri gerekiyor. Üç yıl önce göreve gelen Orhun Mevlit başkanlığındaki yönetim kurulunda görev alan Ali Tüzünkan’ın ise bu sebepten dolayı 5 yıllık hizmeti henüz bulunmuyor. Federasyon tüzüğünde “Federasyon Başkanı Olabilmek İçin Aranan Şartlar” başlıklı 28. Maddede şu ifadeler yer alıyor:

 

Başkan adaylarından başvuru sırasında aşağıdaki vasıfları ispat eden belgeler istenir:

(1) Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

(2) Otuz (30) yaşını bitirmiş olmak,

(3) Yüz kızartıcı herhangi bir suçtan mahkum olmamak,

(4) Üniversite veya dengi bir okul mezunu olmak,

(5) Üye kulüp ve derneklerin faal organlarında görevli veya faal sporcu, hakem veya antrenör olmamak,

(6) En az 5 yıl sporcu, antrenör, hakem veya idareci olarak basketbol sporuna hizmet etmiş olmak,

(7) Müracaat tarihinde basketbol sporu ile ilgilenen herhangi bir spor kuruluşu veya kurullarında üye veya görevli olmamak

(8) Beden Eğitim ve Spor Yasasında belirlenmiş olan şartlara haiz olmak.

 

Basketbol Federasyonu: Herhangi bir başvuru bulunmamaktadır

Konu ile ilgili olarak Basketbol Federasyonu tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“6 Eylül 2023 tarihinde düzenlenecek olan KKTC Basketbol Federasyonu Olağan Genel Kurul'u için 01/09/2023 tarihinde Sayın Ali Tüzünkan tarafından yapılan başkan adaylığı başvurusu federasyon tarafından incelemiştir.

Basketbol Federasyonu Tüzüğü'nün 28. maddesi gereği, başkan adayları tarafından sunulması gereken belgeler belirtilmiştir. Ancak, Sayın Tüzünkan bugüne kadar bu belgelerin tümü tarafımıza sunmamıştır.

Bu nedenle, 06/09/2023tarihinde yapılacak olan Basketbol Federasyonu Olağan Genel Kurulu için, 04/09/2023 tarihinden itibaren Başkanlık görevi için herhangi bir başvuru bulunmamaktadır.”

 

Tüzünkan: Son derece normal, saygı duyuyorum

Başkan adaylığı Basketbol Federasyonu tarafından kabul edilmeyen Ali Tüzünkan, adaylığının reddedilmesinin son derece normal olduğunu ve durumu saygı ile karşıladığını belirtti. Federasyon tüzüğüne göre adayların 5 yıl boyunca hizmet etmesi gerektiğini, kendisinin hizmet süresinin 3 yıl olduğunu söyleyen Tüzünkan, o maddedeki belgeyi tamamlayamadığı için adaylığının resmiyet kazanmadığına işaret etti.

 

“Tüzük değişirse adaylık için iradem sürüyor”

Basına da yansıyan, kulüplerin tüzük değişikliği ile ilgili genel kurulda beklentisi olduğunu hatırlatan Tüzünkan, adaylık başvurusunu yaparak herkese “Başkanlık için kararlıyım” mesajını verdiğini, değişiklik olması halinde adaylık için iradesinin sürdüğünü sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 972 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.