“Basketbol benim için spordan fazlası…”

“Basketbol benim için spordan fazlası…”

10 yaşından bu yana 21 yıl boyunca basketbolda aktif olan ve bugün birçok başarıya imza atan Koopspor’un başarılı basketbolcusu Kercem İnancı, YENİDÜZEN’in ‘SPORUN İZİNDE’ yazı dizisine konuştu: “Basketbol benim için bir spordan her zaman fazlası oldu."

A+A-

◆ “Ülkemizde spora değer çok az, özellikle de basketbola… Gereken ilgi ve yatırım hiçbir zaman tamam olmadı. Gereken ilgi olsaydı çok eskiden beri birçok sporcumuz yurt dışında boy gösteriyor olacaktı”

 

◆ “Oynayabildiğim kadar oynayacağım. En büyük hedefim oyunculuk hayatımı ilerletmek. Sonraki hedefim ise, oğluma basketbol gelişimi için yatırım yapmaktır…”

 

Hüseyin ÖZBARIŞCI

Çocuk yaşlardan beri basketbolun içinde olan ve bugün birçok başarıya sahip olan ülkemizin başarılı basketbolcularından Kercem İnancı, ülkemizde spora, özellikle basketbola hem ilginin, hem de verilen değerin az olduğunu söylüyor.

Her hafta farklı spor dallarında kendini kanıtlamış ve başarılara imza atmış sporcu veya antrenörlerin konuk olduğu ‘SPORUN İZİNDE’ yazı dizisine düşüncelerini anlatan İnancı, “Gereken ilgi olsaydı çok eskiden beri birçok sporcumuz yurt dışında boy gösteriyor olacaktı” ifadelerini kullandı.

Basketbolun kendisi için her zaman spordan fazlası olduğunu aktaran Koopspor’un başarılı oyuncusu, Yıldızlar kategorisinde oynadığı dönemde Fenerbahçe ve Anadolu Efes’ten teklifler aldığını ancak değerlendiremediği için büyük pişmanlığı olduğunu belirtti.

Kercem İnancı, en büyük hedefinin oyunculuk hayatını ilerletmek olduğunu vurgulayarak, gençlere de bir takım tavsiyelerde bulundu. Başarılı basketbolcu, başarının anahtarının çok sıkı çalışmak olduğunu da sözlerine ekledi.

 

Başarılarla dolu bir kariyer…

  • Yıldızlar Ligi’nde birçok şampiyonluk, sayı krallığı ve en değerli oyuncu ödülleri
  • Gençler Ligi’nde birçok şampiyonluk, sayı krallığı ve en değerli oyuncu ödülleri
  • Yıldızlarda genç milli basketbolcu olarak Türkiye’de şampiyonluklar
  • Büyük Milli Bölgesel Ligi’nde grup liderlikleri, birçok başarı
  • KKTC Süper Ligi 7 şampiyonluk
  • 6 sezon sayı kralı, 7-8 sezon ligin en iyi 5’inde yer alma

kercem-inanci-3.jpg

“Basketbol benim için spordan fazlası…”

“Basketbol benim için bir spordan her zaman fazlası oldu. Yıldızlarda oynadığım dönemde Fenerbahçe ve Anadolu Efes’ten teklif almıştım. Maalesef değerlendiremedim ve o bir pişmanlık olarak kaldı.

Oynayabildiğim kadar oynayacağım. En büyük hedefim oyunculuk hayatımı ilerletmek. Sonraki hedefim ise, oğluma basketbol gelişimi için yatırım yapmaktır… Gençlere tavsiyem; Çok sıkı çalışmaları ve hedeflerini her zaman yüksek tutmalarıdır.”

kercem-inanci-2.jpg

“Luka Doncic’i çok beğeniyorum”

“Ülkemizde olduğu gibi NBA ve Avrupa basketbolunu da takip ediyorum. Luka Doncic’i çok beğeniyorum. En beğendiğim özelliği, soğukkanlı olması ve kritik anlarda sorumluluk alabilmesidir.”

 

“Spora, özellikle basketbola değer çok az”

“Ülkemizde spora değer çok az, özellikle de basketbola… Gereken ilgi ve yatırım hiçbir zaman tamam olmadı. Gereken ilgi olsaydı çok eskiden beri birçok sporcumuz yurt dışında boy gösteriyor olacaktı.  Altyapıya çok fazla önem vermekle başlansın gerisi gelir.”

kercem-inanci-1.jpg


Kercem İnancı kimdir?

21 yıldır basketbolun içinde…

Kercem İnancı, 7 Ocak 1992 yılında Lefkoşa’da doğdu. Basketbolla 10 yaşındayken tanıştı. 21 yıldır da severek oynuyor. Hayatının büyük bir kısmının basketbolla uğraşarak geçtiği İnancı, evli ve bir çocuk babası…

kercem-inanci-4.jpg

Bu haber toplam 1056 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.